Soupiska pro základní skupinu Ligu mistrů | SK Slavia Praha
Více

Soupiska pro základní skupinu Ligu mistrů

Slavia nahlásila soupisku pro skupinovou fázi Ligy mistrů i se dvěma nováčky – Lukášem Provodem a Ladislavem Takácsem.

Na soupisce sešívaných pro letošní skupinovou fázi Ligy mistrů se vešla i dvě nová jména – záložník Lukáš Provod a defenzivní univerzál Ladislav Takács. Vedle Jakuba Hory chybí také Alexandru Baluta, u kterého je momentálně v jednání hostování v jiném klubu.

Deadline pro uzavření soupisek je v úterý 3. září o půlnoci. Soupiska každého klubu se skládá z Listu A a Listu B. Na A-listu může být maximálně 25 hráčů včetně dvou brankářů. Minimálně osm hráčů na A-listu musejí být kluboví a národní „odchovanci“, tedy buď hráči, kteří ve věku od 15 do 21 let minimálně tři roky působili v daném klubu, nebo hráči, kteří ve stejném věku byli minimálně tři roky na soupisce jiného klubu v rámci stejné národní asociace (ti musejí být maximálně čtyři). Proto Slavia může mít na A-listu 22 hráčů. Hráče na A-listu není možné měnit až do začátku vyřazovací fáze soutěže v únoru 2020. Jedinou výjimkou je dlouhodobé zranění gólmana, v tom případě ho klub může na soupisce nahradit jiným.

Na B-listu může být neomezený počet hráčů narozených po 1. lednu 1998, kteří alespoň dva roky v kuse hráli od svých 15. narozenin za daný klub (v případě Slavie je tak na něm třeba gólman Jakub Markovič). B-list může být doplněn o další hráče vždy do půlnoci v den předcházející každému hracímu dnu.

Soupiska SK Slavia Praha pro skupinovou fázi Ligy mistrů UEFA

A-list

Brankáři: Ondřej KOLÁŘ, Přemysl KOVÁŘ
Obránci: Jan BOŘIL, Vladimír COUFAL, Michal FRYDRYCH, Tomáš HOLEŠ, David HOVORKA, Ondřej KÚDELA, Ladislav TAKÁCS, Jaroslav ZELENÝ
Záložníci: Josef HUŠBAUER, Lukáš MASOPUST, Peter OLAYINKA, Lukáš PROVOD, Tomáš SOUČEK, Nicolae STANCIU, Petr ŠEVČÍK, Ibrahim TRAORÉ
Útočníci: Júsuf HILÁL, Milan ŠKODA, Stanislav TECL, Mick VAN BUREN

B-list

Brankáři: Jakub MARKOVIČ

* Na B-list je možné přidat libovolného hráče splňujícího pravidla vždy do 24:00 v den předcházející hracímu dni Ligy mistrů.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články