Soustředění zakončí slávisté bojem o Superpohár | SK Slavia Praha
Více

Soustředění zakončí slávisté bojem o Superpohár

Herní soustředění v Rakousku jde do svého finiše. Sešívané čeká v sobotu přejezd do Trnavy, kde se utkají s místním klubem o československý Superpohár.

Týden ladí slávisté herní formu na soustředění nedaleko městečka Bad Erlach jižně od Vídně. Na místě našli skvělé podmínky nejen na hřišti, ale také v hotelu. Až na virózu Milana Škody vše probíhalo podle plánů. V pátek se už do prvního tréninku zapojila i nejnovější posila - Nicolae Stanciu. 

Zápas s Trnavou je na programu v sobotu na novém stadionu soupeře. „Tým se těší hodně, protože ví, že odehraje zápas a pojede domů,“ hlásí s úsměvem trenér Trpišovský z Rakouska. „My se těšíme na ten zápas jako takový. Je to superpohár, hraje se o trofej. Na druhou stranu je to pro nás také vrchol přípravy, takže si budeme chtít vyzkoušet ještě nějaké věci. Je to v podstatě generálka. Bereme to se vší vážností,“ dodává trenér Slavie.

„Bude to pro nás vyvrcholení soustředění. Samozřejmě máme možnost získat další trofej, což určitě hodně chceme. Bude to pro nás prestižnější. Pro trenéry je to asi více generálka, ale určitě to má jiné parametry než normální přípravné utkání,“ dodává záložník Jaromír Zmrhal.

„Je ve hře další trofej, kterou můžeme získat, a budeme chtít jednoznačně vyhrát. Vždycky je důležité zvládnout generálku, abychom se dostali do pohody před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY,“ vysvětluje také Lukáš Masopust.

Utkání v Trnavě začíná v sobotu v 18:00. Na klubovém webu si budete moci přečíst online reportáž, další důležité informace najdete na sociálních sítích. Zápas vysílá kanál ČT Sport.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články