Společně na fotbal do Edenu! | SK Slavia Praha
Více

Společně na fotbal do Edenu!

Se začínající sezonou se opět mohou vrátit do ochozů fanoušci, v rámci respektování aktuálních vládních nařízení, však především očkovaní. Jak tedy na fotbal?

Dle nařízení vlády smí být od začátku srpna počet sedících diváků 3 000 osob. Jejich počet lze nicméně navýšit až do plné kapacity stadionu o diváky, kteří jsou očkovaní nebo prodělali covid v předchozích 180 dnech.

Aby tak mohl být Eden maximálně zaplněn a zároveň se zjednodušila nutná administrativa okolo jednotlivých domácích utkání, věnujte pozornost následujícím řádkům.

Nejste si jistí, do jaké kategorie spadáte? Využijte náš rozcestník.

Mám permanentní vstupenku

Vzhledem k tomu, že počet držitelů permanentních vstupenek převyšuje povolený počet 3000 osob, kterým stačí test, nabízí Slavia možnost využít dobrovolné registrace permanentkářů, kteří covid buď prodělali a jsou stále v ochranné lhůtě 180 dnů, nebo mají ukončené očkování.

Jsem očkovaný

Očkovaní permanentkáři mohou využít jednorázového ověření svého očkovacího certifikátu a následně chodit na utkání pouze se svou permicí.
Jaké jsou výhody?

  • Jednorázové ověření permanentní vstupenky bez další administrativy do konce roku 2021
  • Zrychlené vstupy na stadion
  • Sleva 15 % na vstupenky na evropské poháry

Registrace bude možná od čtvrtka 29. 7. 2021 prostřednictvím vašeho účtu na TicketPortalu a současně i na pokladnách v Edenu, kde je potřeba osobně ověřit očkovací certifikát.

Pozor! Pro utkání s Olomoucí a utkání třetího předkola Ligy mistrů se registrace uzavírá 4. 8. 2021.

Postup registrace zde a otevírací doba pokladen zde.

Prodělal jsem v předchozích 180 dnech covid

Permanentkáři, kteří prodělali covid, mohou až do ukončení lhůty 180 dní chodit na utkání pouze s permicí bez nutnosti se prokazovat u každého utkání na pokladně. Postup je stejný jako pro očkované držitele permanentních vstupenek. Je nutné se zaregistrovat do systému a následně se prokázat na pokladně pozitivním testem ne starším než 180 dní.

Po ukončení 180denní lhůty je pak možné buď provést registraci pro očkované, nebo se před každým utkáním jednorázově prokazovat negativním testem. Je možné současně uvést jak datum pozitivního testu, tak ukončené vakcinace. Po zadání údajů a jejich potvrzení už půjdou měnit pouze na pokladnách stadionu.

Nejsem očkovaný ani po covidu

Neočkovaní permanentkáři musí na základě nařízení vlády před každým utkáním předložit negativní test – PCR ne starší než 7 dní nebo antigenní test ne starší než 72 hodin, a to z certifikované laboratoře.

Mezi tyto permanentkáře se následně rozdělí kapacita 3 000 vstupenek. Pokud bude neočkovaných více, stanoví se klíč, na základě něhož budou mít na jednotlivé vstupenky nárok. Prioritu budou mít například děti, které se ještě vzhledem ke svému věku očkovat nemohou.

Děti do 6 let

Na děti do 6 let se nutnost testování nevztahuje.

Nemám permanentní vstupenku

Na utkání si mohou zakoupit vstupenku také slávisté, kteří nejsou držiteli permanentní vstupenky. Nicméně dle vládního nařízení pouze ti, kteří už mají ukončené očkování nebo prodělali covid v předcházejících 180 dnech. Místa pro fanoušky s negativním testem jsou vyhrazena pouze pro permanentkáře.

Jsem očkován: Karta fanouška

Očkovaní fanoušci si mohou zakoupit za 200 Kč kartu fanouška se jménem EDENka. Po registraci v systému a následném ověření na pokladnách budou moci bez dalšího omezení a nutnosti chodit na pokladny před každým utkáním jít se vstupenkou rovnou na stadion.

Výhody:

  • Jednorázové ověření bezinfekčnosti bez další administrativy do konce roku 2021
  • Přednostní možnost zakoupení vstupenek na ligová utkání
  • Druhá vlna předprodeje vstupenek na evropské poháry hned po permanentkářích

Jsem očkován nebo po covidu: Jednorázové ověření na pokladně

Očkovaní fanoušci nebo ti, kteří prodělali covid v předcházejících 180 dnech, si mohou zakoupit ve volném prodeji vstupenku na domácí utkání Slavie. Aby jim byla následně vstupenka aktivována pro vstup na zápas, je nutné ji před každým zápasem validovat na pokladnách. Zde předložíte potvrzení o prodělání koronaviru v předcházejících 180 dnech, nebo potvrzení o ukončeném očkování.

Nejsem očkovaný

Pokud nejste očkovaný ani v ochranné lhůtě 180 dní po prodělání covidu, není možné si zakoupit vstupenku na utkání. Všechny vstupy pro testované byly vyhrazeny pro permanentkáře klubu.

Registrace

Držitelé permanentních vstupenek mohou provést registraci skrz svůj účet na TicketPortalu, kde vyplní potřebné informace o vakcinaci nebo o pozitivním testu, ne starším než 180 dní. Následně je potřeba předložit osobně certifikát na pokladnách.

Pokladny jsou otevřeny již od pátku od 30. července 2021 do 6. srpna 2021 od 10:00 do 18:00 hodin a v následujících dnech v měsíci srpnu 2021 v otevírací době pokladen.

Dne 7. srpna 2021 od 10:00 do 15:00 hodin (den zápasu s SK Sigma Olomouc) budou na pokladnách vyřizovány registrace výhradně mimopražských fanoušků tak, aby ze vzdálených konců republiky nemuseli fanoušci plánovat speciální cestu do Prahy.

V případě, že k vyplnění formuláře na účtu v TicketPortalu nedojde do 4. srpna 2021, bude klub pro ligový zápas dne 7. srpna 2021 a pro 3. předkolo Ligy mistrů dne 10. srpna 2021 evidovat držitele permanentky jako osobu s nutným předložením PCR/antigenního testu při vstupu na stadion.

Otevírací doba pokladen
30.07.2021 10:00-18:00
31.07.2021 10:00-18:00
01.08.2021 10:00-18:00
02.08.2021 10:00-18:00
03.08.2021 10:00-18:00
04.08.2021 10:00-18:00
05.08.2021 10:00-18:00
06.08.2021 10:00-18:00
07.08.2021 10:00-15:00 pouze pro mimopražské

Další termíny budou doplněny.

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

Jsem permanentkář, jak se mám registrovat?

Přihlaste se v Ticketportalu, kliknete vpravo nahoře na můj účet. Zde zvolte v menu položku permanentky. V ní klikněte na záložku permanentky (je třetí v pořadí). Pokud zde nemáte už přiřazenu permici, klikněte na logo SK Slavia Praha a permanentní vstupenku přiřaďte ke svému kontu (vložte číslo permice a ověřovací kód). Následně u každé permice klikněte na +COVID a vyplňte požadované informace.

Mám u účtu přiřazenou permanentku, ale nevidím tam tlačítko +COVID.

Stačí stránku zaktualizovat (CTRL + F5). Současně si zkontrolujte, zda je přiřazená permice skutečně platná na sezonu 2021/2022 a není ze sezony předchozí.

Kdy je považováno očkování za ukončené?

Po splnění aktuálně stanovených podmínek, tedy za 14 dnů po druhé dávce očkování ve dvoudávkovém schématu nebo 14 dnů po první dávce v jednodávkovém schématu očkování.

Prodělal jsem covid, jsem ve lhůtě 180 dní a současně už jsem byl naočkován druhou dávkou.

V systému můžete zaškrtnout obě možnosti, tedy jak prodělaný covid, tak očkování. To se vyplatí například v případě, že v den prvního utkání ještě od vaší poslední dávky vakcíny neuplyne 14 dní.

Jsem po očkování, ale ještě neuplynula lhůta 14 dní. Mohu se zaregistrovat?

Registrace do systému může proběhnout i před ukončením 14denní lhůty, permice se následně automaticky aktivuje.

Čím se prokážu na pokladně?

Pokud jste zaregistrovaný online, pak svou permicí, občanským průkazem a certifikátem o očkování či potvrzením o prodělání covidu. Pokud jste si permici neověřovali na Ticketportalu, je potřeba na pokladny donést ještě vyplněný formulář.

Může za mě donést potvrzení o očkování na pokladny někdo jiný?

Ano, může. V prvním kroku vyplňte formulář na TicketPortalu. Ten, kdo potvrzení předkládá, se pak na pokladně prokáže kopií vaší permanentní vstupenky, občanského průkazu a certifikátem o ukončeném očkování. 

Mám permanentku, potřebuji k ní i kartu fanouška EDENku?

Ne, stačí vám pouze vaše permanentní vstupenka.

Nenašli jste v článku odpověď na svou otázku?

Napište nám na stop.covid@slavia.cz.

Přehledný rozcestník pro fanoušky

Výše uvedené informace si můžete přečíst v níže uvedeném formuláři, kam stačí vyplnit správné odpovědi a formulář vám napíše, co konkrétně platí pro vaši situaci.

Formulář si můžete otevřít v samostatném okně  zde.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články