Sportovní oddělení klubu posiluje | SK Slavia Praha
Více

Sportovní oddělení klubu posiluje

Slavia se snaží posilovat nejen na poli hráčském nebo trenérském, ale také v kancelářích nebo na tribunách při sledování hráčů či soupeřů. Přinášíme vám přehled změn ve sportovním úseku.

V úseku sportovního ředitele a člena představenstva Jiřího Bílka došlo po jeho jmenování do funkce k několika změnám ve strukturách oddělení. Vzhledem k tomu, že někdejší šéf skautského týmu Petr Hurych se stal ředitelem mládežnické akademie, došlo k posílení ve skautingu.

Na post vedoucího skautského oddělení se posunul Zdeněk Mikyška, kterého v týmu doplňuje stávající Lukáš Martínek a nové posily a někdejší ligoví hráči Jiří Krejčí a Jan Prosek. Prosek je dokonce odchovancem Slavie, za kterou nastupoval až po juniorský tým, v dospělé kategorii hrál za Pardubice. V jejich dresu se představil i v ligovém utkání proti Slavii. Filip Stibůrek pak doplnil Milana Šimůnka v rámci skautingu mládeže.

Posilou Slavie je také Miloslav Brožek, dosavadní trenér Táborska. Právě on je jedním z hlavních strůjců příchodů do České republiky v případě hráčů jako Abdallah Sima nebo Ibrahim Traoré či dalších afrických fotbalistů, kteří se prosadili ve FORTUNA:LIZE. Brožek bude mít na starosti zejména africký kontinent a zahraničí a bezproblémové začlenění hráčů z ciziny do klubových struktur.

Do chodu sportovního oddělení se vedle své role v kabině začlenil v této sezoně také Přemysl Kovář. Ten má na starosti projekt propojení Slavie a druholigové Vlašimi, kde hostuje řada slávistických hráčů.

Od podzimu 2020 jsou součástí Slavie také analytici Jakub Mareš a Roman Šrámek z firmy PPM DATA ANALYTICS. Ta pracuje exkluzivně pouze pro Slavii a oba analytici jsou denně součástí sportovního oddělení na stadionu v Edenu. Obsáhlý text nejen o hledání případných posil, ale i rozhovor s analytiky přinesl letní magazín HALFTIME.

„Jsem nesmírně rád, jak se nám podařilo sportovní úsek doplnit a vyladit. Věřím, že jsme vytvořili skvěle fungující tým, který výborně doplňuje ostatní části sportovního úseku - skvěle funguje spolupráce s A-týmem, s naší mládežnickou akademií a samozřejmě i s nejužším vedením klubu. Jsem přesvědčený, že ze současného nastavení bude klub v budoucnu hodně těžit,“ popisuje sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články