Srdjan Plavšić se stane posilou Slavie! | SK Slavia Praha
Více

Srdjan Plavšić se stane posilou Slavie!

Do Edenu míří pětadvacetiletý srbský záložník Srdjan Plavšić! Se Slavií podepsal smlouvu do roku 2024. Nový kontrakt platí od 1. července.

„Srdjan je stále mladý hráč s velkým potenciálem, který věříme, že u nás naplno uplatní. Jedná se o hráče, který splňuje požadavky trenérů. Věřím, že dobře zapadne do našeho klubu a společně dosáhneme dalších úspěchů. Přeji mu, aby se mu podařila aklimatizace na hřišti i mimo něj,“ popisuje sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Přišel jsem do Slavie, abych byl úspěšný a abych vyhrával co nejvíc trofejí. Snem je účast v Lize mistrů. Do každého tréninku a zápasu dám svoje maximum, budu všechno dělat na sto procent,“ říká po podpisu tříleté smlouvy Srdjan Plavšić.

Srdjan Plavšić začínal v mládeži FK Vojvodina Novi Sad. Do A-týmu i kvůli nedostatečné výšce nenakoukl, proto odešel do ČSK Čelarevo, které hraje druhou nejvyšší srbskou ligu. V Čelarovu odehrál dvě sezony, ve kterých si sedmi góly vystřílel angažmá ve Spartaku Subotica.

V sezoně 2014/15 Plavšič v Subotici poprvé nakoukl do nejvyšší srbské soutěže, odehrál 25 zápasů, vstřelil dvě branky a po sezoně se stěhoval do Crvené Zvezdy Bělehrad.

V Bělehradu se atomovému mravenci, jak ho spoluhráči v Srbsku přezdívají, dařilo. Hned v prvním ročníku ke dvěma gólům přidal osm asistencí a oslavil srbský titul. Na povedenou sezonu navázal osmi trefami a čtyřmi asistencemi, na titul to ale tentokrát nestačilo a Plavšić se po sezoně s Crvenou Zvezdou rozloučil.

Ze Srbska zamířil do Sparty, kde působil čtyři sezony, ve 101 soutěžních zápasech se desetkrát trefil a 18 gólů připravil. Po konci smlouvy přichází do Slavie jako volný hráč.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články