Srovnání formy: Slavia vs. Maccabi Haifa | SK Slavia Praha
Více

Srovnání formy: Slavia vs. Maccabi Haifa

Sešívané čeká ve čtvrtek odveta a zároveň čtvrtý zápas skupiny Evropské konferenční ligy proti Maccabi Haifa. Jak si oba týmy vedou v aktuální sezoně?

Maccabi Haifa, úřadující šampion izraelské ligy, se momentálně ve své domácí soutěži nachází na třetím místě se 14 body po osmi utkáních. Zatím vyhrál čtyři zápasy, dva zremizoval a dva prohrál. Ligat ha´Al vládne Beerševa, druhou pozici okupuje městský rival Maccabi Hapoel Haifa.

Slávisty zdobí ve FORTUNA:LIZE lepší bilance, když zaznamenali ve 13 zápasech deset výher, dvě remízy a mají jen jednu prohru. Průměrně Maccabi z jednoho zápasu vytěžilo pouze 1,75 bodu, zatímco slávisté mají bilanci 2,46 bodu na zápas.

V Evropské konferenční lize se Maccabi nachází na druhém místě skupiny E před Slavií. Po domácí bezbrankové remíze s Feyenoordem prohráli na hřišti Unionu Berlín 0:3 a v posledním zápase porazili sešívané 1:0. Po třech utkáních tak mají čtyři body a skóre 1:3.

Slávisté jsou na třetím místě se třemi body, které získali za výhru 3:1 nad Unionem Berlín. Venkovní duely s Feyenoordem a v Izraeli už se jim tolik nepodařili.

Maccabi Haifa má zatím problém především se skórováním gólů. V součtu ligy a Evropy se jim podaří průměrně vstřelit jen 1,36 gólu na utkání, zatímco sešívaným se v této statistice daří  – průměrně za zápas nastřílí 2,25 branky. Náš čtvrteční soupeř je naopak o maličko lepší v defenzivě. Průměrně obdrží jeden gól za zápas, ale sešívaní 1,06.

Celková hodnota kádru je také velice odlišná. Zatímco sešívaní ji mají podle serveru Transfermarkt přes 74 milionů eur, hodnota hráčů Maccabi dosahuje 16,5 milionu eur, což je více než čtyřikrát méně.

  Slavia Maccabi Haifa
Odehrané lig. zápasy 13 8
Počet bodů 32 14
Body/zápas 2,46 1,75
Vstřelené branky v lize a UECL 36 15
Vstřelené branky/zápas v lize a UECL 2,25 1,36
Obdržené branky v lize a UECL 15 11
Obdržené branky/zápas v lize a UECL 1,06 1
Hodnota kádru* 74,25 mil. EUR 16,38 mil. EUR


* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 2. 11. 2021

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články