Srovnání formy: Slavia vs. Union Berlín | SK Slavia Praha
Více

Srovnání formy: Slavia vs. Union Berlín

Sešívané čeká ve čtvrtek večer souboj o postup ze skupiny Evropské konferenční ligy na Olympijském stadionu v Berlíně proti Unionu. Jak se oběma týmům daří v probíhající sezoně?

Union Berlín, který v minulé sezoně skončil na sedmém místě tabulky Bundesligy, zatím letos vylepšuje své umístění. Po 14 odehraných utkáních se nachází na šestém místě a ztrácí jen dva body na čtvrtou pozici, která zaručuje účast v Lize mistrů. Zároveň má dvoubodový náskok na sedmou Mohuč. Díky šesti výhrám a pěti remízám nasbírali svěřenci švýcarského kouče Urse Fischera 23 bodů, prohráli jen tři zápasy.

Sešívaní si zatím ve FORTUNA:LIZE vedou lépe. Po sedmnácti duelech zvítězili čtrnáctkrát, dvakrát remizovali a nasbírali 44 bodů, což je posunulo na první místo. Union má průměrný zisk 1,64 bodu na zápas, zatímco Slavia získá průměrně 2,58 bodu za utkání.

V skupině E Evropské konferenční ligy je Union na třetím místě, jen bod za slávisty. V prvním vzájemném měření sil vyhráli sešívaní v Edenu 3:1. Skóre otevřel Alexander Bah, hosté pak oslabil Jaeckel, který dostal ve 40. minutě druhou žlutou a následně červenou kartu. Ve druhém poločase se podařilo Unionu srovnat, výhru v závěru utkání nakonec zařídili střídající Jan Kuchta a Ivan Schranz. 

Union v ostatních zápasech porazil dvakrát Maccabi Haifa 3:0 a 1:0, pak ale prohrál oba duely s Feyenoordem. Celkově má po pěti zápasech skóre 7:8. Sešívaným tak stačí k postupu ze skupiny i remíza.

Union má problém se skórováním gólů. V součtu ligy a Evropy se jim podaří průměrně vstřelit jen 1,52 gólu na utkání, zatímco sešívaným se v této statistice daří – průměrně za zápas nastřílí 2,4 branky. Tým z Berlína ale zdobí silná defenziva, ve 29 utkáních v lize a Evropské konferenční lize dostali jen 28 branek. Sešívaní jsou na tom ale ještě lépe, průměrně dostanou jen 0,86 gólů za utkání.

Celková hodnota kádru je téměř stejná. Sešívaní ji mají podle serveru Transfermarkt přes 74 milionů eur, hodnota hráčů Unionu dosahuje 78,3 milionu eur.

  Slavia Union Berlín
Odehrané lig. zápasy 17 14
Počet bodů 44 23
Body/zápas 2,58 1,64
Vstřelené branky v lize a UECL 53 29
Vstřelené branky/zápas v lize a UECL 2,4 1,52
Obdržené branky v lize a UECL 19 28
Obdržené branky/zápas v lize a UECL 0,86 1,03
Hodnota kádru* 74,25 mil. EUR 78,3 mil. EUR

* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 8. 12. 2021

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články