Starší dorostenci vstupují o víkendu do jarní části | SK Slavia Praha
Více

Starší dorostenci vstupují o víkendu do jarní části

PRAHA/EDEN - V sobotu čeká na týmy U19 a U18 vstup do jarních ligových bojů. Tým U19 ztrácí na vedoucí celek 6 bodů, U18 je v čele druhé nejvyšší soutěže.

U19: Vstup do jarní části s novým trenérem

Během zimní přestávky došlo ke změnám v realizačním týmu. Kvůli zdravotním potížím Antona Mišovce vedl tým během přípravy Karel Piták, který na podzim působil jako asistent u juniorského týmu. Od začátku jarní části bude hlavním trenérem týmu Pavel Trávník, který již dříve ve Slavii působil. Karel Piták bude u týmu v roli asistenta trenéra, dalším asistentem zůstává Jaroslav Knypl, který byl asistentem už v podzimní části soutěže.

Tým U19 má za sebou povedenou zimní přípravu. V úvodních zápasech se sešívaní střetli se třemi dorosteneckými týmy, nejprve porazili Duklu 1:0, následně si pohráli s Libercem, který porazili 9:1. Třetím soupeřem z dorostenecké kategorie byl vedoucí celek slovenské dorostenecké ligy z Nitry, který Slavia porazila 3:1.

V druhé části přípravy byly soupeřem týmy z dospělých soutěží. Nejprve doma v Edenu prohráli dorostenci s Olympií Hradec Králové, na soustředění v Ústí nad Orlicí pak spolu s týmem U18 zvládli všechna tři utkání vítězně – Letohrad porazili 2:1, Ždírec nad Doubravou 4:1 a Ústí nad Orlicí 3:0. Na úvodní zápas dorostenecké ligy se sešívaní naladili skvěle! V generálce porazili Jirny, vedoucí celek ČFL, 4:1.

U19 začne jarní boje v sobotu 25. února od 11:00, kdy v Edenu na umělé trávě přivítá České Budějovice. V dalším kole, tedy v sobotu 4. března, se Slavia U19 utká pravděpodobně opět v Edenu se Spartou.

Výsledky zimní přípravy:

SK Slavia Praha - Dukla Praha U19 1:0 (Bucha)
SK Slavia Praha - Liberec U19 9:1 (5x Vejvar, 2x Novák, Mareš, A. Lauricella)
SK Slavia Praha - Nitra U19 3:1 (2x Vejvar, Stropek)
SK Slavia Praha - Olympia Hradec Králové 1:3 (Stropek pen.)
Letohrad - SK Slavia Praha 1:2 (Bielesz, Jan Pek)
Ždírec nad Doubravou - SK Slavia Praha 1:4 (2x Bílek, Vejvar, Kovařík)
Ústí nad Orlicí - SK Slavia Praha 0:3 (Bucha, Bielesz, Suk)
SK Slavia Praha – Jirny 4:1 (Bucha, Beňo, Vejvar, Havrda)

U18: Do jarní části v čele soutěže

Také svěřenci trenéra Michala Petrouše a jeho bratra Adama se v přípravě střetli se silnými soupeři z dospělého fotbalu. V prvním zápase však byli jejich soupeřem dorostenci Viktorie Žižkov, které Slavia porazila 2:0. Dále porazila mužský tým Jíloviště 4:1, tým U19 Pardubice 4:2, divizním Úvalům naopak podlehla 2:3. Utkání s pražskými Ďáblicemi skončilo výhrou 4:1, následně však přišla prohra s divizní Aritmou. Na soustředění v Ústí nad Orlicí se pak hráči týmu U18 zapojili do utkání U19 a také oni měli podíl na dobrých výsledcích i předvedené hře Slavie. V generálce na druhou nejvyšší dorosteneckou soutěž pak Slavia U18 porazila Vítkovice U19 vysoko 5:0.

Na úvod jara zajíždí tým U18 do Chrudimi, výkop je v sobotu 25. února ve 14:00, první domácí utkání pak odehrají 4. března od 14:30 s Olympií Hradec králové.

Výsledky zimní přípravy:

Viktoria Žižkov U19 - SK Slavia Praha 0:2 (2x Čvančara)
SK Slavia Praha - Jíloviště 4:1 (Hönig, J. Pek, Straka, Suk)
Pardubice U19 - SK Slavia Praha 2:4 (3x Suk, J. Pek)
SK Slavia Praha - Úvaly 2:3 (J. Pek, Schneider)
Ďáblice - SK Slavia Praha 1:4 (Suk, Douděra, Petrák, Kovařík)
Aritma - SK Slavia Praha 5:1 (Ielitro)
SK Slavia Praha - Vítkovice U19 5:0 (2x Kovařík, 2x Suk, Douděra)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články