Stoch je teď absolutně komplexní hráč | SK Slavia Praha
Více

Stoch je teď absolutně komplexní hráč

Slavia se po návratu z Dánska představila v malém derby s Duklou a soupeře z Julisky porazila vysoko 4:1 i díky dvěma gólům Stocha. „Je teď jedním z nejdůležitějších článků. Co ho znám, je v nejlepším rozpoložení, je to absolutně komplexní hráč,“ chválí ho trenér.

„Jsme spokojení se vstupem do zápasu, výsledkem i s góly. Nikdo se nám nezranil ani nevykartoval. V některých pasážích jsme předváděli skvělý fotbal, ale někdy jsme mohli hrát mnohem lépe, například ve druhém poločase, kdy jsme nebyli v některých fázích tak hladoví směrem do vápna a až moc jsme chtěli kontrolovat hru. Některé situace by nás v zápasech, kde se se soupeřem přetahujeme o výsledek, mohly mrzet,“ hodnotí malé pražské derby trenér Jindřich Trpišovský.

Slávisté nepustili Duklu téměř do žádné šance. „Každý hraje, co mu soupeř dovolí. Dobře jsme do utkání vstoupili, s prvními třiceti minutami jsem byl spokojený. Měli jsme šanci Matouškem, a kdyby Baluta zachoval klid, mohli jsme vést v první minutě. Dukla do toho dala všechno, ale někdy hrajete dobře a soupeři nic nedovolíte. Mrzí mě naopak momenty za stavu 2:0, kdy jsme mohli hrát líp. Dukla hrála naplno, je to jiné mužstvo než z prvních sedmi kol. Pomohl jim Ďurica i přeskupení hráčů. Říkal jsem hráčům, že nemohou koukat na tabulku, ale na poslední zápasy Dukly,“ dodal na adresu soupeře.

Dvěma góly se prezentoval Miroslav Stoch. „Je teď jedním z nejdůležitějších článků. Jsem rád, že svou formu potvrzuje. Na druhou stranu jsou všichni hráči důležití, to mužstvo ho do šancí dostává, on je pak nositelem vysoké fotbalové kvality a rozhodujících momentů. Co ho znám, je v nejlepším rozpoložení, je to absolutně komplexní hráč, nebezpečný při zakládání útoku i konečné fázi. Několikrát se vrátil i za Coufala, bere si míč v pozicích, kdy by si jiný netroufl,“ chválí ho trenér.

Právě Stochův první gól padl po hezké kombinaci červenobílých. „Hřiště bylo dneska fantastické, sice bylo měkké a trhalo se, ale jinak skvělé. Vím, jak gól padl, ale nevybavuji si celou akci. Doufám, že se tam objeví něco z pátečního tréninku. Mrzí mě ten ofsajd, tam bylo asi deset přihrávek z jedničky, tam si tu akci vybavuji celou. Někdy jsou tam naopak nádherné akce, o kterých člověk neví, protože se nedotáhly do gólu. Nechceme být nebezpeční jen z brejků ale i z postupného útoku. Nejvíc mám radost z gólů, kde je vidět, jak se na soupeře připravujeme. Postupnému útoku se hodně věnujeme v tréninku,“ prozradil kouč sešívaných.

V nominaci scházel po zápase v Kodani útočník Stanislav Tecl. „Došlo k obnovení problému, který měl. Je větší šance, že bude mimo, ale uvidíme, definitivně se rozhodne ve čtvrtek.“

Do Edenu si za sychravého říjnového večera našlo cestu 11 108 diváků. „Hrozně si toho vážím, je pondělí večer, počasí není příznivé. Máme spoustu mimopražských fanoušků, myslím, že to je skvělé číslo. Jsem jen trochu zklamaný, mohli jsme dát více branek. Musíme se více tlačit do vápna a nerozehrávat v 90. minutě standardku dozadu,“ mrzelo ho, že Slavia svým fanouškům neposkytla ještě lepší podívanou.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články