Střídání hodně pomohla, soupeř měl skvělý přístup | SK Slavia Praha
Více

Střídání hodně pomohla, soupeř měl skvělý přístup

Sešívaní zvítězili ve 3. kole MOL Cupu na hřišti Velvar 4:2. ​„V první půli jsme neměli dobrý přístup, po přestávce jsme se ale rychle vrátili do zápasu," říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Věděli jsme, že ve druhém poločase budeme muset s utkáním něco udělat. V první půli jsme neměli dobrý přístup, hned z první akce jsme dostali gól. To už nás mělo varovat, složení týmu ale bylo takové, jak už asi nikdy hrát nebude. Pro některé kluky to bylo těžké, například Mads nepodal úplně optimální výkon, což ale jde lehce za námi, protože je to pozice, na které normálně nehraje. Fandu Matyse jsme střídali hlavně kvůli žluté kartě, báli jsme se, aby při nějakém brejku nemusel zatáhnout za záchrannou brzdu. Bylo to hlavně kvůli té kartě, jinak si nemyslím, že by hrál úplně špatně. Strašně nám pomohli střídající hráči, Ibra Traoré i Srki Plavšić, Nico Stanciu si udržel standard z první půle, pak už to byla pouze otázka toho, jestli proměníme nějakou šanci. Naštěstí jsme se ale relativně rychle vrátili zpět do zápasu,“ hodnotí vítězství nad třetiligovým soupeřem Jaroslav Köstl.

Do druhé půle vstoupili slávisté značně aktivněji a rychle otočili vývoj utkání. „Pokyn v kabině byl především hrát rychleji, v první půli nám nejvíce chyběl právě pohyb. Bylo to bez nějakých velkých gest a řvaní v kabině, hráči to sami moc dobře věděli. Byli naštvaní sami na sebe, něco si sami vyříkávali, pak jsme do toho vstoupili my a sáhli jsme do toho střídáními. Ve druhé půli byl výkon kvalitní, samozřejmě chci pochválit i soupeře, který měl od začátku skvělý přístup a o poločase zaslouženě vedl. Byl to od nich zodpovědný a srdnatý výkon, což nám v první půli chybělo,“ přibližuje asistent Jindřicha Trpišovského.

Několik nepříjemných zákroků schytal během druhého poločasu Ubong Ekpai. „Vypadá to, že by měl být v pořádku, je jako z titanu. Nemělo by to být nic vážného. Báli jsme se u těchhle zákroků, ne že by tam soupeř chtěl jít s úmyslem, jak jsou ale hráči, zvyklí na jinou úroveň, v některých situacích lokomočně pomalejší, tak někdy může dojít k nešťastným zákrokům. Nevypadá to ale, že by někdo měl nějaké vážnější zranění,“ uzavírá Jaroslav Köstl. 

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články