Takhle musíme hrát pořád. Ve středu máme vše ve svých rukou | SK Slavia Praha
Více

Takhle musíme hrát pořád. Ve středu máme vše ve svých rukou

Sešívaní uspěli v prvním kole Finále F:L na hřišti Ostravy a o další krok se přiblížili tisku titulu. „Výhra na Baníku nám přinese klid,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Spokojenost panuje s výsledkem i výkonem, který jsme předvedli. Předvedli jsme jak dobrý výkon týmový, tak i ten individuální. Do zápasu jsme dobře vstoupili, pak nás za stavu jedna nula podržel Ondra Kolář, který chytil hlavičku Potočného, která nám mohla vše zkomplikovat. Kromě téhle situace a té, při které jsme inkasovali, to byl z naší strany velice dobrý výkon. Je dobře, že nás po brance Baníku Petar Musa s Oscarem vzápětí uklidnili. Jinak všechno v zápase vnímám jako pozitivní,“ hodnotí výhru v Ostravě trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní předvedli diametrálně odlišný výkon než před deseti dny, kdy se v Ostravě střetli s Baníkem v rámci 29. ligového kola. „Celkově jsme chtěli udělat vše jinak, soustředit se na náš výkon, aby hra měla plynulejší spád. Byl to ve výsledku hodně fotbalový zápas, padly čtyři góly, Baník měl dvě další šance, my tři nebo čtyři a neuznaný gól. Hrálo se, na rozdíl od minulého bojovného zápasu, nahoru dolů, hodně nám pomohl podařený vstup do utkání,“ těší kouče Slavie.

Předvedený výkon si sešívaní dle trenéra musí přenést i do následujících zápasů. „Musíme takhle hrát, jsme technické mužstvo, musíme se soustředit na fotbal a hru samotnou, ne na nějaké situace, které nás od toho odvádějí. Musíme se soustředit na zvýšení pohybu a držení míče ve hře, což v zápase dělala obě mužstva a byl z toho ve výsledku hezký fotbal nahoru dolů,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Slávisté celý zápas kontrolovali hru, v samém závěru však Baník z ojedinělé akce snížil na rozdíl jediné branky a utkání značně zdramatizoval. „Samozřejmě to bylo nepříjemné, i v kontextu minulého utkání, kdy také padly dva góly v nastavení. Byl to takový blesk z čistého nebe, protože jsme zápas měli pod kontrolou a hráli jsme podle mého velice dobře. Najednou pak z ničeho nic přišel skvělý padesátimetrový pas za obranu a dostali jsme branku. Nastavení pak trvá tři nebo čtyři minuty, soupeř do vápna pošle sedm hráčů, je to pak kdo z koho, jestli to uhrajete a půjdete do brejku, nebo dostanete gól. Může se stát cokoliv, přijde jakýkoliv odraz, soupeř nemá co ztratit. Na druhou stranu jsem ale rád, že jsme si tím prošli, je to další zkušenost pro kluky, pak se nám navíc povedlo přidat třetí gól. Kdybych si ale mohl vybrat, znova bych to už prožívat nechtěl,“ usmívá se trenér Slavie.

Díky zisku cenných tří bodů mohou slávisté v případě středečního vítězství nad druhou Plzní oslavit zisk titulu. „Výhra nám dává skvělou možnost na středu, kdy budeme hrát v podstatě titulový zápas. Máme to ve svých rukách, můžeme to rozhodnout. Těžké utkání na Baníku, které jsme takhle zvládli, nás snad po tom náročném programu zklidní. Hodně nám prospěl ten týden volna, na hráčích to bylo hodně vidět, nemohu říci, že by s Baníkem kdokoliv zahrál nějak průměrně, byly to samé nadprůměrné nebo vynikající výkony. Před Plzní ale samozřejmě máme velký respekt, vede jarní tabulku a určitě nás ve středu nečeká nic jednoduchého,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články