Takový zápas je v Česku svátek, říká Sýkora | SK Slavia Praha
Více

Takový zápas je v Česku svátek, říká Sýkora

PRAHA/EDEN ARENA – Sešívané čeká důležité utkání Evropské ligy proti favoritovi skupiny z Villarrealu. Slavia bude obhajovat dosavadní neporazitelnost v soutěži, a navíc si připomene i 125. výročí svého založení. „Začátek bude možná vypjatější, bude tam víc emocí. Ale takový zápas je v Česku sám o sobě svátek,“ ví záložník Jan Sýkora.
Slavia si před utkáním připomene 125. výročí svého založení a díky tomu dostane utkání další náboj. „Zápasy evropských pohárů jsou vyhecované samy o sobě. Tím, že Villarreal připadá na oslavy 125. výročí, tak hlavně začátek bude možná vypjatější, bude tam víc emocí. Ale za nás i za lidi bych řekl, že takový zápas je v Česku sám o sobě svátek,“ říká Jan Sýkora.

Utkání se španělským celkem je důležité i proto, že by Slavia v případě výhry utekla v tabulce favoritovi. „Jsme určitě natěšení, to jsme od začátku téhle soutěže. A teď se navíc s Villarrealem pereme o prozatímní první místo. Zápas je tím, když ne víc vyhecovaný, tak alespoň má větší atmosféru. My se na ten zápas moc těšíme a doufáme, že ho zvládneme,“ pokračuje Sýkora.

Očekává záložník Slavie podobný zápas jako ve Španělsku, kdy sešívaní rychle vedli 2:0? „Myslím, že se to moc lišit nebude. U nás bude záležet na stejně kvalitní útočné fázi, kdy jsme vlastně ze dvou střel dali dva góly. Nemůžeme čekat, že je přehrajeme kombinačně, musíme vycházet z pevné obrany a pak kvalitního útoku. Očekávám, že by ten zápas pak mohl být podobný, ale uvidíme až po výkopu.“

A byla by pro kabinu úspěchem remíza, stejně jako před dvěma týdny? „Myslím si, že Villarreal je kvalitní soupeř a všichni to vnímáme tak, že remíza a styl, jakým jsme se tam prezentovali, byl náš nadprůměr. Kabina by si nejvíc cenila samozřejmě výhry, ale kdyby se nám podařilo remizovat, tak bychom taky nebyli nějak extra smutní,“ zakončil Sýkora.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články