Titul! Slávistky obhájily ligové prvenství a těší se na Ligu mistryň! | SK Slavia Praha
Více

Titul! Slávistky obhájily ligové prvenství a těší se na Ligu mistryň!

PRAHA/STRAHOV - Slávistky po roce získaly opět ligový titul a můžou se na podzim znovu těšit na Ligu mistrů! Jistotu prvního místa získaly sešívané v neděli po remíze na Spartě.
Slávistky vstoupily do předposledního zápasu sezony bez překvapení v sestavě, hrála tak i uzdravená kapitánka Pěničková. Ta si přivodila zranění nohy právě v minulém derby a už před týdnem odehrála sedmdesát minut, aby byla na klíčové derby rozehraná.

Domácí sparťanky se od úvodních minut snažily o větší aktivitu, ale buď narážely na pozornou obranu v čele s výbornou Budošovou, nebo na brankářku Votíkovou. A tak postupem času o sobě začaly dávat vědět slávistky. Ve 24. minutě se tak urodila první větší šance zápasu, když Svitková centrem přes hlavu našla před brankou volnou Pěničkovou, jejíž hlavičkové zakončení šlo těsně vedle branky.

Za čtyři minuty už se ale svěřenkyně trenéra Antona Mišovce mohly radovat. Centr z rohového kopu propadl až k Divišové, která ho za pomocí teče vrátila na přední tyč, kam naskočila Budošová a tvrdou hlavičkou o břevno otevřela skóre zápasu. 

Jelikož tento výsledek slávistkám vyhovoval, soustředily se tak na precizní obranu, kterou nebylo pro sparťanky lehké překonávat. Nejblíže dalšímu gólu byla slávistka Kožárová, která točila míč zpoza vápna do vzdálenější šibenice, míč ale o branku o kousek minul. 

I když se brankářka Votíková blýskla dvěma povedenými zákroky proti střelám sester Martinkových, kdy při prvním zakončení pomohla gólmance i tyč a při druhém vytáhla skvělý zákrok, bylo z akci mezi těmito dvěma střelami vyrovnáno. V 77. minutě se na zadní tyči zjevila zcela osamocená Ringelové a srovnala na 1:1.

A protože v závěru Benýrová ubránila Martínkovou a slávistky závěr utkání zodpovědně odbránily, skončilo utkání remízou 1:1. Tento výsledek stačil Slavii k jistotě mistrovského titulu a sešívané ho tak po roce obhájily. V tabulce tak mají před posledním zápasem, které je čeká za týden v sobotu 13. června od 17:00 na Xaverově se Slováckem, kdy se bude předávat pohár, nedostižný záskok pěti bodů. Velká gratulace!

Sparta - Slavia 1:1 (0:1)
Branky:
77. Ringelová - 28. Budošová
ŽK: 26. I.Martínková, 31. Ringelová, 40. Mocová, 87. Bertholdová - 5. Necidová, 53. Kožárová

Sparta: Sloupová - Bartoňová, Bertholdová, Vyštejnová, Odehnalová - Krejčiříková, Mocová (60. Dědinová), I.Martínková, Szewieczková (69. Jones) - L.Martínková, Ringelová
Slavia: Votíková - Tomášková, Necidová, Budošová, Benýrová - Malinová (46. Juračková), Pěničková (79. Němečková), Bartovičová (68. Houzarová, 90. Sehnálková), Svitková, Divišová - Kožárová (83. Chlastáková)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články