Titul chceme za každou cenu, shodují se Bořil a Kolář | SK Slavia Praha
Více

Titul chceme za každou cenu, shodují se Bořil a Kolář

Kapitán Jan Bořil a brankář Ondřej Kolář, který se Slavií prodloužil kontrakt, promluvili na tiskové konferenci k zahájení jarní části FORTUNA:LIGY.

To, že bude Jan Bořil novým kapitánem Slavie Praha, bylo jasné už od minulého týdne, kdy ho do této funkce zvolil svým hlasováním A-tým. „Je to pro mě velká čest a velký závazek vůči týmu a Slavii. Ten, kdo tu byl kapitánem, byl vždy legendou. Odešly tři velké osobnosti, Hušby, Škoďák a Suk. Největší kapitáni, co jsem mohl poznat, a skvělí kluci do party. Jak ale všichni víme, není to tu jen o jednom kapitánovi, ale je to o všech a my víme o co hrajeme,“ říká obránce sešívaných. 

Na tiskové konferenci byl mimo jiné podepsán i nový kontrakt gólmana Ondřeje Koláře, kterého si Slavia smlouvou pojistila do roku 2024. 

„Jsem strašně rád, že jsme se domluvili na mé další spolupráci ve Slavii Praha. Pro mě to strašně moc znamená, ale na druhou stranu je to i velký závazek, protože se ode mě budou čekat jiné věci než doposud. Já si toho strašně vážím, tento klub jsem si oblíbil. Mám to tady rád, mám rád lidi okolo klubu. Moc si vážím toho, že mě sem trenér Jindřich Trpišovský přivedl z Liberce a chci mu to ještě vrátit. Věřím, že klubu mám ještě hodně co dát, proto jsem rád, že jsme se na této spolupráci domluvili. Doufám, že to bude šlapat jako doposud. Chtěl bych poděkovat panu Tvrdíkovi, že se všechno domluvilo, a že to dopadlo, jak má být,“ uvedl Kolář. 

Oba hráči se pak shodli, že i přes odchody důležitých opor se pro ně nic nemění. Jasným cílem pro jaro je triumf v domácí soutěži. „Titul chceme za každou cenu, ale dojít k němu bude samozřejmě těžší. O nějaké hráče jsme přišli, ale věřím, že nové kluky zapracujeme a budeme předvádět stejné výkony jako doposud. K titulu chceme dojít co nejrychleji,“ věří Ondřej Kolář a stejný názor zastává i nový kapitán. 

„My se samozřejmě soustředíme na to, abychom ten titul získali, je to jedno jak," má jasno Bořil. 

Ondřej Kolář mimo jiné okomentoval i odchod bývalého kapitána a opory Tomáše Součka. „Každý ví, že jsme s Tomášem Součkem byli velcí kamarádi. Stále jsme. Na hřišti jsme si vždy vyšli vstříc, on se mohl spolehnout na mě, já zase na něj. Mohl jsem si s ním pomoct, byl moc důležitý. Na hřišti pro mě strašně znamenal. Jeho ztráta je znát, ale věřím, že ho nahradíme,“ uvedl.

Na závěr ještě kapitán Jan Bořil doplnil, že tým už se plně soustředí na blížící se úvodní jarní kolo, kde čeká sešívané vršovické derby. „Hodně jsme na to dřeli, přes zimu odešlo hodně kluků a dost jich i přišlo, takže jsme to i hodně stmelovali. Hlavně se teď připravujeme na první zápas a tím je Bohemians. Ten chceme zvládnout a začít jaro třemi body,“ uzavřel obránce sešívaných.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články