Tomáš Souček odchází do West Hamu | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Souček odchází do West Hamu

Záložník Slavie Tomáš Souček opouští sešívané a odchází do anglického West Hamu.

Dlouholetá opora Slavie Tomáš Souček opouští sešívané a odchází do anglického West Hamu. V londýnském celku bude slávistický odchovanec působit na půlročním hostování s povinnou opcí, pokud se West Ham zachrání v Premier League.

„Za půlroční hostování dostane Slavie 4,5 milionu euro, v případě aktivování opce pak klub získá dalších 16,2 milionu eur. Nadšení i smutek současně. Tomáš nám bude hrozně chybět jako kapitán, hráč i člověk. Bude těžké ho nahradit. Je to skvělá vizitka Slavie i českého fotbalu," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Tomáš Souček je odchovancem sešívaných a Slavii opouští po dlouhých čtrnácti letech. „Byl jsem ve Slavii strašně šťastný. Říkal jsem si, co může být ještě lepšího, hraní ve Slavii mi umožnilo prorazit do nároďáku a nemohl jsem být po fotbalové a osobní stránce šťastnější," přibližuje dosavadní kapitán Slavie. „Vyskytla se ale tahle velká výzva, já jsem před sebe dal pro a proti a rozhodl jsem se, že tu výzvu chci přijmout. Probrali jsme to a myslíme si, že je nyní ten pravý čas k tomu zkusit si cizinu, zvlášť když se jedná o anglickou ligu, kterou já mám odmala úplně nejradši. Chci si tím prožít svůj sen. Faktory pro odchod tak převážily i skutečnost, že odcházím z milované Slavie,“ dodává Tomáš Souček.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články