Trenér Koubek: Mužstvo si uvědomovalo tíhu okamžiku | SK Slavia Praha
Více

Trenér Koubek: Mužstvo si uvědomovalo tíhu okamžiku

EDEN/PRAHA - Na lavičce Slavie se dočkal své první ligové výhry. Tři body za vítězství 1:0 získali jeho svěřenci z utkání s Bohemians Praha 1905. „Je to samozřejmě úleva," přiznal po utkání trenér Miroslav Koubek.
„Jsem moc rád, že jsme vyhráli. Byla to dnes naše povinnost. Nebylo to ale tak lehké, hlavně z psychického hlediska. Mužstvo si uvědomovalo tíhu okamžiku, že musí vyhrát za každou cenu,“ začal své pozápasové hodnocení trenér Slavie Miroslav Koubek.

Trenér přiznal, že v úvodu utkání svazoval tlak jeho svěřencům nohy. „V první půli to bylo vidět. Neměli jsme takovou lehkost, dělali jsme plno nepřesností, těžko jsme se dostávali do hry. Až na situaci Milana Nitrianského jsme toho moc neměli. Byla vidět nervozita,“ říká slávistický kouč.

„Moc nám pomohl gól Martina Juhara, který padl chvíli před přestávkou. První poločas bych považoval jinak za vyrovnaný. Měli jsme problémy na pravé straně, hlavně směrem dozadu,“ vrátil se trenér ještě k první půli.

„Druhý poločas přinesl na základně uklidnění v kabině větší počet šancí a zpřesnění naší hry. Kdybychom proměnili více šanci, závěr zápasu by byl klidnější. Určitě bychom hráli uvolněněji,“ komentuje trenér dění ve druhé půli.

„Další góly jsme nevstřelili, museli jsme do konce zápasu tvrdě vydřít a hájit výhru a čisté konto. Ale myslím si, že jsme měli nulu v obraně pod kontrolou,“ pokračuje Koubek, který dal opět šanci na hrotu Martinu Juharovi a ve stoperské dvojici Milanu Škodovi. „V této filozofii při kádrovém obsazení týmu jsem připraven pokračovat,“ hledí k dalším zápasům kouč.

Martin Juhar důvěru trenéra splácí. Jeho statistika je skvělá: druhý zápas v útoku, druhý gól. Kdy vůbec trenéra napadlo, že postaví Juhara na hrot? „Když jsem v minulých zápasech viděl, že stěží doběhne k bráně (smích). Když jsem dostal nabídku trénovat Slavii, tak jsem hru analyzoval. Slavia má útočníky, kteří jsou platní, když se buší na jednu branku. V tom jsme ale dosud úplně úspěšní nebyli,“ vysvětluje Miroslav Koubek své rozhodnutí.

Chystá trenér další překvapivé změny v sestavě? „Myslím si, že teď neudělám to, ze by šel Škoda do útoku a Juhar na stopera,“ usmívá se kouč.

Slavia se díky výhře konečně dostala ze sestupových příček ligové tabulky. „Nepochybně je to pro úleva. Začátek mé mise s mimořádně těžkými soupeři byl z hlediska výkonů zaznamenám jako úspěšný, ale neměli jsme body. Až v Plzni, ale mohli jsme je mít i před tím. Jsme samozřejmě pod tlakem. Kdyby body nepřišly, mohlo mužstvo nastolené cestě přestat věřit,“ těší trenér bodový zisk.

Na utkání bylo i přes kolizi s hokejovým zápasem vydáno necelých osm tisíc vstupenek. „Když jsme po obědě s asistenty bavili u kávy, tak naše tipy na počet diváků byly nižší. Můžeme být jenom rádi, že fanoušci mají touhu se do Edenu vrátit. Nesmíme je ale zklamat,“ dodává Koubek.

Trenér se musel obejít bez Karola Kisela v základní sestavě. Kapitána Slavie totiž v týdnu trápila viróza. „Karola před týdnem trápilo naražené kolene a v týdnu těžká viróza, když byl dvakrát i na infuzi. Jeho tělesná připravenost nebyla na dnes základní sestavu,“ zdůvodňuje trenér kapitánovu absenci.

Už v úterý od 18 hodin čeká v Edenu Slavii důležité pohárové utkání s Varnsdorfem. „Je to velmi těžký soupeř, který má prvoligové parametry. Poháru přikládáme velkou vážnost. Chceme postoupit, je to pro nás priorita. 0:0 z prvního utkání je zdrádný výsledek, čeká nás těžká práce,“ má jasno před úterním duelem trenér Slavie Miroslav Koubek.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články