Trenér Koubek: Uvědomovali jsme si tíhu okamžiku | SK Slavia Praha
Více

Trenér Koubek: Uvědomovali jsme si tíhu okamžiku

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Slávisté porazili Duklu 2:1. Trenéra Koubka potěšilo, jak týmu k situaci v týdnu přistoupil. „Uvědomovali jsme si tíhu okamžiku, což bylo dobré zhodnocení situace,“ komentoval kouč.
„Po zápase Olomouce jsme na tom nebyli dobře. Dostali jsme se do těžké psychické situace. Musím mužstvo pochválit. Proti silnému soupeři, který patří do špičky ligy, podalo výkon, který byl potřeba. Zvládli jsme to takticky, přidali boj i agresi,“ těšilo trenéra Slavie Miroslava Koubka.

„Hrajeme o záchranu, bylo to účelný výkon. Nehráli jsme tak, jako v Olomouci. Během týdne jsme změnili pohled na to, jak musíme k zápasům přistoupit. S dnešním zápasem panuje spokojenost,“ pokračoval trenér.

„Každé utkání má taktický scénář. Olomouc si na nás počkala a nechala nás hrát. Dnes bylo potřeba Duklu pokrýt. To se nám dařilo do stavu, než jsme šli do deseti,“ přidal trenér Slavie.

„Ten moment kvality jsme měli mít zejména v přechodové fázi. V první půli jsme měli dost sil, herní kvalita tam byla. Akce Boudjemay, akce Necid – Piták. Všechny se nepodařily, ale byli jsme nebezpeční,“ líčil kouč, který dnes postavil od začátku obrany v jiné podobě.

„My jsme pokračoval v tom složení obrany, které dohrálo zápas v Olomouci. Tam byl ještě vykartovaný Milan Nitrianský. Příchod Michala Smejkala nám pomohl. Střed obrany jsme měli s Milanem Škodou a Michalem Smejkalem pevný. Fernando Neves je v poslední době jistější na lajně,“ vysvětloval trenér své předzápasové záměry.

V utkání byl vyloučen Jan Vošahlík. Trenér mu ale nic vyčítat nebude. „V zápalu boje udělal dva fauly. To k tomu patří,“ popsal kouč.

Slávisté po těžké prohře v Olomouci neměli jednoduchý týden. „Těžké to bylo. Měli jsme těžký týden ve smyslu zvednutí hlav. Určitě nám nebylo v tomto týdnu dobře. Změnila se atmosféra. Zvážnili jsme. Uvědomovali jsme si tíhu okamžiku. Zaznamenal jsem, že to uvědomění je dobré zhodnocení situace,“ měl trenér radost z reakce svého týmu. „Trošku nám přestala hrát v kabině hudba. Kluci zvážněli, předtím hrála více,“ dodal Koubek s úsměvem.

V utkání s Duklou došlo také ke změně na postu gólmana. „Já jsem cítil i s Jurajem Šimurkou, že po zápase v Olomouci je potřeba udělat změnu. Hlavně proto, aby do utkání šel gólman, který má čistou hlavu,“ vysvětloval trenér.

V dalším zápase čekají sešívané Teplice. „Pokoru, respekt a obavu musíte mít vždycky. Strach je zbytečně silné slovo. Pokud budeme pokračovat tímto způsobem a předvedeme koncentrovaný výkon, kdy se k tomu přistupuje jako k boji o záchranu, tak obavy nejsou na místě,“ má jasnou trenér.

V Olomouci tedy bojovnost chyběla? „Neříkám, že jsme v Olomouci hráli bez nasazení. Ale mělo pouze jeden směr, a to do útoku,“ komentoval kouč.

Jak by Miroslav Koubek zhodnotil výkon Damiena Boudjemay? „Věděli jsme, co to je za hráče. Že je trochu jiné typologie. Je velmi silný na míči, je to chytrý a kreativní hráč. Nepřekvapují nás jeho výkony. Jeho rychlá adaptace souvisí s jeho zkušenostmi a inteligencí. Je to velmi chytrý hráč,“ popsal kouč svého nového svěřence.

Jak se mu pozdává stoper Michal Smejkal, který se zabydlel v základní sestavě? „Už má odehráno mnoho zápasu. Vůbec jsem o něm nepochyboval. Angažmá ve Slavii si váží a chytá ho za pačesy, což je v pořádku,“ doplnil trenér.

Na závěr Miroslav Koubek nezapomněl pochválit Tomáše Necida. „Je dobře, že Tomáš vstřelil hned ve druhém zápase gól. Posílí ho to. Byl to jeden z našich největších bojovníků. Pral se za dres Slavie. Prokázal, že je velkým srdcem slávista. Ne vyprávěním,“ zakončil kouč hodnocení utkání s Duklou.

Luboš Kozel: Nejsem spokojen

Trenéra Luboše Kozla porážka logicky mrzela. „Nemůžu být spokojen, protože jsme prohráli, a to naprosto zbytečně, Když jsme začali hrát, čeho jsme byli schopni, tak jsme Slavii přehrávali, ale to už bylo za stavu 0:2. Udělali jsme několik chyb. První gól jsme dostali ze standardní situace,“ litoval trenér Dukly.

„Ve druhém poločase nám pomohlo vyloučení Vošahlíka, ale ten gól přišel pozdě, už to na vyrovnání nestačilo,“ uzavřel Luboš Kozel.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články