Trenér Koubek si bodu váží: Bohemka ukáže, jestli jsme se posunuli | SK Slavia Praha
Více

Trenér Koubek si bodu váží: Bohemka ukáže, jestli jsme se posunuli

PLZEŇ/DOOSAN ARENA – Slávisté v Plzni remizovali 1:1. „Před utkáním bych bod bral. Ze zápasu jsme ale mohli vytěžit více,“ okomentoval sobotní střetnutí slávistický trenér.
„Nechtěl jsem opět prohrát. Musíme si bodu z Plzně vážit. Zlepšila se hra, progres je patrný. Vsadili jsme na rychlostní typy jako Juhar, Prošek nebo Nitrianský a vyplatilo se. Uvidíme, jak to půjde dál,“ pokračoval slávistický trenér Miroslav Koubek.

„Je pravdou, že běhavý způsob hry nás stál dost sil, Plzeň pak hrála svoji hru a dostala nás pod tlak. Měla řadu šancí a nakonec dala i šťastný gól,“ dodal trenér.

V sestavě jste udělal několik změn. Juhar v útoku, Škoda na stoperu, jsou trvalejšího charakteru?
„Zda zůstanou Juhar se Škodou trvale na těchto postech ukáže až čas, je ale vysoký předpoklad, že bychom tímto směrem mohli jít.“

Překvapily vás hrubky a okénka v soupeřově obraně?
„Viktoria hraje velice ofenzivně, otevřenost její hry je známá. Nevím, zda nás nepodcenili. My jsme věřili, že takové situace nastanou, obrana Plzně bývá odkrytá, chtěli jsme hrát kolmé míč, dávat přihrávky za obranou linii.“

Slavia se dostala ze sestupových příček. Jak vnímáte postavení v tabulce?
„Od příchodu se na tabulku nekoukám. Vím, že hrajeme o sestup, ale věřím, že mužstvo je progresu schopné. Já to cítím. Musíme vyhrát v pátek doma s Bohemkou, to je jasné. To bude těžké, je to derby, tam se ukáže, jestli se mužstvo dostalo dál nebo ne.“

Jak to vypadá se zraněnými hráči? Kdo nejvíc chyběl?
„Vždy je cítit výpadek každého dobrého hráče, dnes chyběli Karol Kisel i Marcel Gecov, kteří dnes nemohli hrát kvůli trestu. Co se týče zraněných, tak Tomáš Mičola začal trénovat s míčem, v tomto směru se to lepší. I Milan Bortel, který měl problémy s břišními úpony, už se dal do pohybu. Brankář Černý si v minulém utkání obnovil zranění třísel, které se zdá být chroničtějšího rázu. Karla Hrubeše trápí luxace ramene.

Brankář Matej Rakovan chytil penaltu. Na začátku sezony byl trojka, teď Slavii drží...
„Matej podal výborný výkon. Z trojky se stal jedničkou, i to se stává...“

Trenér Vrba: Se štěstím jsme uhráli bod. Slavia půjde nahoru


Trenér Pavel Vrba hodnotil utkání o poznání rozzlobenějším tónem. „Zápas nemůžu hodnotit jinak než tak, že jsme se štěstím uhráli bod. Slavia byla v první půli jasně lepší a trestala nás po našich chybách. V první půli jasně kralovala na hřišti. Hlavně v efektivitě, v důrazu a rychlosti,“ ohlédl se domácí kouč za první půlí.

„Gól jsme sice Slavii darovali sami, ale měla šance, které mohla proměnit dříve. Slavia byla v první půli účelnější a zaslouženě vedla. Po přestávce opět sešívaní začali dobře a šli do brejku. Naštěstí jsme od 50. minuty zvedli naší hru, dali jsme gól. Měli jsme další dvě tři situace ve velkém vápně,“ přidal kouč Vrba.

„Penaltu jsme neproměnili. Myslím si, že druhá půle byla z naší strany výrazně lepší než první půle. I když jsme ztratili dva body, tak bod je výsledek toho, co se na hřišti dělo. Nemůžeme říct, že Slavia šťastně remizovala, ale zaslouženě,“ líčil Vrba.

Slavia svou změnou v sestavě dokázala soupeře zaskočit. „Já tvrdím, že Mario Lička dokáže nahradit Kisela. Dnes byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti, dokáže týmu dát klid i tvář. S různými varianty sestavy jsme počítali, ale že bude hrát Juhar na hrotu, to ne,“ přiznal kouč Plzně.

„Slavia půjde jednoznačně nahoru. Nepřekvapilo mě, že podala takový výkon,“ komentoval dnešní utkání trenér soupeře Pavel Vrba.



Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články