Trenér Pastoor: Musíme hrát srdcem! | SK Slavia Praha
Více

Trenér Pastoor: Musíme hrát srdcem!

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Druhé domácí představení pod trenérem Alexem Pastoorem Slavii nevyšlo. „Prohráli jsme zaslouženě,“ uznal po duelu s Jihlavou na pozápasové tiskové konferenci trenér Slavie.

„Hráli jsme jinak než Jihlava. Neudrželi jsme útočný tlak. 0:1 v poločas nás ještě drželo v zápase. Druhý poločas vypadal stejně. Nebyli jsme bohužel schopni kontrolovat hru. Hráči dnes nepodali takový výkon, na jaký jsme zvyklí,“ komentoval střetnutí trenér Alex Pastoor.

Slavii chyběl v utkání Damien Boudjemaa. Byla jeho absence klíčová? „Pokud máte takového špílmachra, tak samozřejmě může přinést něco navíc. Naše hra nebyla hlavně kompaktní, chybělo nám sebevědomí. Dělali jsme chyby, ze kterých pramenily protiútoky soupeře. Scházela nám správná organizace hry,“ pokračoval trenér sešívaných.

Slavia zvítězila na střely na branku 7:2, trenér ale statistiku neřeší. „To jsou pouze čísla. Na konci se počítají střely, které prošly do branky. Předchozí dvě utkání jsme hráli jako Mel Gibson ve Statečném srdci, proti Jihlavě jsme byli ustrašení. Je to všechno o přístupu. Hrát srdcem je lepší, musíme to před Brnem zlepšit,“ nabádal trenér.

Premiéru v Gambrinus lize si připsal Joseph Mensah, který ale střídal už ve 25. minutě. „Nepředvedl to, co jsme očekávali. Beru to zcela na sebe, byl hodně nervózní. Normálně bych mu dal nadále šanci, ale bohužel jsme nebyli a nejsme v dobré situaci, proto už pro něj nebyl čas. To jsem mu také řekl, že to nebyla jeho vina,“ vysvětlil kouč brzké střídání.

Už ve středu čeká Slavii v Edenu od 18:30 pohárové utkání s Brnem. „Každý další zápas je pro nás ohromně důležitý. Důležitý je hlavně přístup. Nesmíme hrát se strachem, jinak nikdy utkání neovládneme. Důležité jsou teď pro nás všechny výsledky,“ burcuje trenér. „Hráči se musí držet taktického plánu i v situaci, kdy prohráváme 0:1 nebo 1:2,“ dodal na konec Alex Pastoor.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

Další články