Trenér Pastoor: Potěšil mě způsob hry | SK Slavia Praha
Více

Trenér Pastoor: Potěšil mě způsob hry

PRAHA/EDEN - Trenéra po zápase těšil nejen výsledek, ale i hra, kterou se sešívaní proti Příbrami prezentovali.
Trenér Alex Pastoor byl na tiskové konferenci spokojený: „Bylo to pro nás hezké vítězství, druhé v řadě. Jsem rád, že jsme nezpanikařili, protože jsme už věděli, že nás čeká druhý z posledních pěti zápasů. První dopadl 1:0, druhý 3:0. Udrželi jsme vzadu nulu, dávali jsme branky,“ začal své hodnocení.

„Jsem rád, že jsme vyhráli, ale co mě obzvlášť těší, je způsob, jakým jsme výsledek uhráli,“ pochvaloval si kouč sešívaných. Ale hned vzápětí už se soustředil na zbývající utkání. „Mám hodně ambicí, takže sice rád oslavím vítězství, ale teď se v týdnu musíme soustředit na další zápas, protože ambiciózní lidé chtějí vyhrát každý zápas. Čeká nás finále s pořadovým číslem tři a my budeme na Brno dobře připraveni,“ sliboval trenér Slavie.

Slavia konečně vyhrála o více než jednu branku. „Dnes byla zejména vynikající spolupráce mezi hráči, což je dobrý základ k tomu, aby se hrál dobrý fotbal a dalo se hodně branek. Vítězství, jako je tohle, dodá hráčům hodně sebevědomí, které jejich hru ještě pozvedne,“ líbilo se Pastoorovi, ale nezastíral, že vše podle něj nebylo stoprocentní. „Musíme také ale otevřeně přiznat, že jsme soupeři nabídli dvě velké šance, ale přečíslili jsme je a vytvořili jsme si více šancí, takže skóre mohlo být klidně 6:2 nebo 7:2. Ukázalo to také hráčům, že jdeme správným směrem,“ přidal trenér. 

Co se týče zdravotního stavu Damiena Boudjemy, prozradil trenér, že by mohl být k dispozici už v Brně. „Vzhledem k tomu, že pak následuje volný víkend, tak pokud by nebyl zcela v pořádku, pošetříme ho na finálové dva zápasy,“ dodal.

Jak blízko je Slavia záchraně ani dnes trenér příliš hádat nechtěl. „Vždycky střílíte od boku, když máte hádat, kolik bodů je ještě potřeba. Ale co se týče našich zápasů, tak jsou to všechno kromě Slovácka naši přímí konkurenti, takže máme vše jen ve svých rukách. Uvidíme, kolik bodů ještě budeme potřebovat, pořád si myslím, že potřebujeme alespoň čtyři," zakončil kouč.

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články