Trenér Petrouš o utkání s Fürthem, Černém nebo dalším programu | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš o utkání s Fürthem, Černém nebo dalším programu

SCHWAZ - Trenér Michal Petrouš po utkání s Fürthem hovořil o Radkovi Černém, o samotném utkání nebo o následujícím programu A týmu, který čeká hektický týden.
O Radkovi Černém:
„Radek v zápase s Fürthem vyrešil spoustu dalších nepřehledných a nebezpečných situací. Radek dokázal, že je to obrovsky zkušený gólman. Za inkasované góly samozřejmě vůbec nemohl. My jsme si je dali bohužel sami. Takové mužstvo jako Fürth dokáže každou chybu potrestat a my jsme jich dnes udělali opravdu hodně. S tím se zápas proti takovému soupeři, který hrál v minulé sezoně Bundesligu, nedá vyhrát."

O zápase s Fürthem:
„Bylo to poslední utkáni, kdy jsme dali šanci všem hráčům rovnoměrně. Včera jsme absolvovali dva náročné tréninky, také jsme za sebou měli dvouhodinovou cestu na zápas. Fürth byl opravdu dobrým soupeřem. Myslím si, že v první půli jsme hráli organizovaně, naše hra snesla měřítko. Bohužel jsme udělali triviální chybu a z penalty jsme dostali gól. Do druhé půle kromě Fenina a Mičoly nastoupila v podstatě juniorka. Pro kluky to byla určitě obrovská zkušenost, prověřili je hráči z Bundesligy. Neděláme z výsledku tragédii, je to příprava, v těch dalších zápasech už by měla nastoupit stabilizovaná sestava. Vše už budeme směřovat k prvnímu ligovému zápasu."

O dalším programu A týmu:
„V pondělí máme volno, v úterý začínáme s dalším tréninkem. Ve čtvrtek odletí jedna skupina na zápas do Bernu s Young Boys, který hrajeme v pátek. Druhá skupina hráčů tady zůstane a ve středu odehraje přípravný zápas s Pardubicemi a v sobotu potom s Hradcem Králové. Další pátek nás poté čeká generálka s Mostem.

O zranění Milana Nitrianského:
„Po srážce s protihráčem byl samozřejmě otřesený, měl slabý otřes mozku. Věřím, že do úterý bude zcela v pořádku."

Obléknout znovu slávistický dres? Velice příjemné, přiznal Radek Černý

"Bylo samozřejmě velice příjemné znovu obléknout slávistický dres. Navíc vidět i slávistické fanoušky, kteří se za námi přijeli podívat. Samozřejmě, že cítím malé zklamání, že se nevyhrálo, ale je to pořád jen hrubá příprava, hráli jsme třetí zápas během sedmi dnů," komentoval Radek Černý, jehož jméno před a po zápase hlasitě provolávala zhruba desítka přítomných fanoušků Slavie.

Generálka s Mostem se odehraje o den dříve, než bylo původně plánováno. Nový termín je tedy pátek 12. července od 17 hodin v Synot Tip Areně v Edenu (vzhledem k organizačním opatřením bude pravděpodobně otevřena jen hlavní tribuna).

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články