Trenér Šilhavý po utkání s Astanou | SK Slavia Praha
Více

Trenér Šilhavý po utkání s Astanou

PRAHA/EDEN ARÉNA - „Nejvíc mě trápí prohraný zápas a nepostup,“ říká na závěr podzimu trenér Jaroslav Šilhavý. Jeho tým na domácí půdě nestačil na kazašského mistra a po prohře 0:1 končí v Evropské lize.
„V prvním poločase to bylo oboustranně opatrné utkání bez šancí, až na naší chybu při standardce. Nechali jsme si dát laciný gól. Druhý poločas už byl z naší strany rapidně lepší, vytvořili jsme si gólové šance, ale bohužel jsme neproměnili a soupeř vedení udržel. Skončila tak naše cesta Evropskou ligou,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého.

Slavia bojovala po přestávce o vyrovnání. „Naše hra se zlepšila díky lepšímu pohybu, agresivní hře, tolik jsme nekazili a dostávali se přes strany. Terén byl docela nerovný, z plného běhu to mnohdy nebylo jednoduché. Ale asi jsme nebyli dostatečně hladoví, byť závary byly veliké. Tomáš Necid a Mick van Buren tam měli tutovky, Jarda Zmrhal to měl možná v plném běhu složitější, ale šel sám na bránu,“ vyjmenovával trenér nebezpečné akce červenobílých.

Tomu proti Astaně scházel stoper Simon Deli a střelec z minulého pohárového utkání Josef Hušbauer. „Oba nepustilo do hry zranění. Místo Pepy se posunul Danny, Deli už nám chybí déle. Vymlouvat se na to nechceme,“ zdůraznil trenér. Ten musel nucené střídat i Škodu. „Když musíte brzy střídat hráče, není to úplně ideální. Milan si hnul s kyčlí, nemohl pokračovat a šel tam Tomáš Necid. Jsou to nepříjemnosti,“ dodal.

Slavia inkasovala jedinou branku v 39. minutě ze standardní situace hostí. „Možná to bylo personální změnou, Milan Škoda mívá volné míče. Ale nevím, co se tam stalo. Zdálo se, že sudí mává ofsajd, ale branka nakonec platila, tak jsme byli opaření,“ doplnil.

Slavia tak v Evropě pro tuto sezonu končí. „Hráli jsme o hodně, tlak byl veliký. První půle byla oboustranně opatrná, ve druhé půli byla naše hra velmi dobrá. Nevím, zda u neproměněných šancí hraje roli nervozita, terén nebo nerozhodnost. Byly tam pasáže, které ideální nebyly, ale myslím, že podzimní zápasy, byť i remízové, nebyly herně špatné. Herně nejsme horší než v mistrovském ročníku. Byli jsme přímočařejší a dávali góly v posledních minutách, teď přibyla kvalita, víc kombinujeme. Přišli jsme ale o hodně bodů a nakonec i o postup,“ mračil se Jaroslav Šilhavý.

Jaké je tedy hodnocení podzimu? „Cíle a vize nového vlastníka jsou velké, navíc když jsme získali titul, ještě s posunuly. Chtěli jsme být v Lize mistrů, proto se dělaly v létě v transferovém okně změny. Není snadné zařazovat každý půlrok nové hráče a sem přišlo hodně hráčů zvučných jmen. Na tým to vliv má, trvalo, než si vše sedlo. Nešlo to ale asi tak rychle, jak jsme si všichni představovali. Možná proto i teď nastane období, kdy si řekneme, co bylo dobře a špatně a co dál,“ zakončil hodnocení trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články