Tréninkové utkání rozhodl vítězným gólem Krmenčík | SK Slavia Praha
Více

Tréninkové utkání rozhodl vítězným gólem Krmenčík

Slávisté uzavřeli dlouhé zimní soustředění v Portugalsku posledním vzájemným utkáním. Gólově se prosadili Masopust, Krmenčík a Bah za červenobílý tým, za modré otevřel skóre zápasu Oscar. Schranz a Tecl neproměnili penalty.

Sešívaní odehráli v neděli v poledne další přípravný zápas v rámci týmu. Kvůli drobným zdravotním problémům nemohli nastoupit brankáři Ondřej Kolář ani Antonín Kinský. Od týmu se ve čtvrtek odpojil Přemysl Kovář kvůli pracovním povinnostem v Praze. Z tohoto důvodů dělal brankářský protějšek Aleši Mandousovi trenér Štěpán Kolář.

Hned v první minutě se na pravé straně hřiště dostal míč ke Stanciovi, který z pravé strany vápna střílel levou nohou, ale Mandous byl připraven a jeho pokus chytil. O dvě minuty později vyústila hezká kombinace mezi Bahem a Krmenčík slabou střelou Holeše vedle branky.

V šesté minutě vyvezl Michael Krmenčík míč až do vápna, kde po kličce do levé strany přihrával Schranzovi, kterému ale střela nesedla a skončila nad brankou. V deváté minutě padla první branka, když se balon z rohového kopu dostal po dvou odrazech k Oscarovi na hranici vápna, který se svou střelou trefil přesně k tyči! 0:1.

O dvě minuty později se podařilo červenobílému týmu vyrovnat. Michael Krmenčík udržel míč na půli a přihrál na levou stranu volnému Petru Ševčíkovi. Ten našel krásnou přihrávkou Lukáše Masopusta, který překonal chytajícího Štěpána Koláře. 1:1.

Ve 23. minutě poslal Taras Kačaraba krásný balon na nabíhajícího Srdjana Plavšiće. Ten poslal prudký přízemní centr před bránu, kde po souboji Oscara s Bahem skončil míč vedle branky. Následný roh rozehráli červenobílí roh nakrátko na Lukáše Masopusta. Ten vystřelil, míč se ale odrazil k Michaelu Krmenčíkovi, který zvýšil na 2:1.

Ve 28. minutě si opět skvěle naběhl na přihrávku Srdjan Plavšić a poslal centr do pokutového území, na který si vyskočil Tomáš Holeš. Jeho hlavička byla ale slabá a skončila v rukavicích Štěpána Koláře.

Ve 34. minutě udržel Michael Krmenčík míč na půli, posunul na Ondřeje Lingra, který skvěle našel Petra Ševčíka. Ten ve vápně přihrál Srdjanu Plavšićovi, který byl ale faulován Kryštofem Obadalem. K pokutovému kopu si stoupnul Ivan Schranz, ale minul.

O dvě minuty později se podařilo červenobílému týmu zvýšit vedení. Srdjan Plavšić poslal pravou nohou z levé strany krásný centr do vápna na Alexandera Baha, který zakončil hlavou přesně pod břevno! 3:1.

Pět minut před koncem poločasu zatlačili modří na defenzivu červenobílých, ale střely Stancia ani Horského se neujaly. První půle tedy skončila za stavu 3:1.

O poločase vystřídal Filipa Blechu Denis Alijagić. V 52. minutě musel střídat Alexander Bah, který si přivodil zranění po nárazu do oplocení. Nemělo by se jednat o nic vážného. „Jsem OK,“ hlásil po utkání dánský křídelník. O čtyři minuty později vystřídal Daniel Samek Nicolae Stancia. 

V 63. minutě zahrával za modré pokutový kop neúspěšně Stanislav Tecl. O dvě minuty později se dostal Alijagić po souboji s Ousouem a Kačarabou za obranu, ke střele mu ale už nezbylo příliš sil a jeho pokus neměl potřebné parametry, aby bránu ohrozil.

K dalším momentům už v utkání nedošlo. Zápas tak skončil výhrou červenobílých 3:1.

Červenobílí – Modří 3:1 (3:1)

Branky: 8. Masopust, 23. Krmenčík, 36. Bah – 6. Oscar

ŽK: Ševčík, Plavšić

Červenobílý tým: Mandous – Masopust, Ousou, Kačaraba, Plavšić – Ševčík, Holeš – Bah (52. Traoré), Lingr, Schranz – Krmenčík.

Modrý tým: Štěpán Kolář – Obadal, Talovjerov, Prebsl, Oscar – Hromada, Madsen – Horský, Stanciu (56. Samek), Blecha (46. Alijagić) – Tecl.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články