Trestuhodně jsme ztratili dva body, mračil se trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Trestuhodně jsme ztratili dva body, mračil se trenér Šilhavý

JABLONEC/STŘELNICE – Sešívaní na severu Čech zvítězili naposledy v roce 2009 a ani tentokrát se jim nepodařilo uloupit plný bodový zisk. „Předchozí zápasy jsme byli produktivní, věřil jsem, že v tom budeme pokračovat, ale trestuhodně jsme ztratili dva body,“ mračil se trenér Šilhavý po remíze v Jablonci.
„I když byli domácí v závěru utkání nebezpeční z brejků a mohli nakonec vyhrát, myslím, že jsme měli vedení jednoznačně navýšit ještě v prvním poločase a lépe by se nám dýchalo,“ načal své hodnocení trenér Jaroslav Šilhavý.

„Takhle jsme si nechali dát po vlastní naivní chybě branku a navíc domácí ještě hrozili z protiútoků. Zápas jsme ztratili v prvním i druhém poločase, kdy jsme neproměnili vlastní šance a po hloupé chybě domácí srovnali, takže jedeme pouze s bodem,“ mrzelo ho.

Domácí srovnali z brejku ve druhé půli. „Zahráváme útočný roh a jdou mám z toho čtyři na jednoho. Měli jsme balon pod kontrolou, někomu z našich to odskočilo a pustili jsme domácí do takového brejku. Trestuhodně jsme ztratili dva body,“ mračil se trenér.

„Od první minuty jsme domácí zatlačili a oni čekali na brejky. My si tlak vytvořili, ale šance neproměnili. Neřekl bych, že jsme cítili uspokojení, ale byli jsme bohorovní, že se nemůže nic stát. najednou je z toho 1:1 a klepeme se, abychom zápas neztratili úplně,“ dodal.

Slavia se mohla přiblížit taktéž remízující Plzni, místo toho jí na tři body uskočila druhá Olomouc. „Mrzí nás to nejen kvůli Plzni, ale především kvůli sobě. Předchozí zápasy jsme byli produktivní, věřil jsem, že v tom budeme pokračovat. Vyhrála i Olomouc a navýšila náskok, hraje velice dobře a právem patří na špici. Je před námi ještě celé jaro a všechno může být ještě jinak. Věřím, že to zvládneme. Zatím má náskok jen tří bodů,“ doufá trenér.

Jeho týmu se letos venku nedaří. „Zápasy venku byly podobné, měli jsme většinou převahu, měli jsme šance, které jsme dost často neproměnili. Soupeř měl proti nám velkou motivaci a dost často jsme to nezvládli, je to škoda,“ zakončil.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články