Tři slávisté v nominaci na baráž o MS, debut pro Lingra | SK Slavia Praha
Více

Tři slávisté v nominaci na baráž o MS, debut pro Lingra

Tři slávisté byli nominováni do české fotbalové reprezentace na zápasy baráže o MS 2022 v Kataru. Premiéru v národním týmu si může odbýt Ondřej Lingr.

Tomáš Holeš, Lukáš Masopust a poprvé v rámci A-týmu také Ondřej Lingr byli nominováni na zápas se Švédskem, který reprezentace odehraje v Solně ve Friends Areně ve čtvrtek 24. března od 20:45. V případě výhry v tomto utkání postoupí reprezentace do finále baráže, kde by se utkala s Polskem 29. března. Hraje se pouze na jeden vítězný zápas. 

Jako náhradníci byli na úterní tiskové konference hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého vybráni také brankáři Ondřej Kolář s Alešem Mandousem a také David Hovorka, Petr Ševčík a Stanislav Tecl.

Ondřej Lingr zatím působil jen v mládežnických reprezentacích. Naposledy si zahrál v minulém roce na EURO do 21 let. Letos si svými skvělými výkony řekl poprvé o nominaci do  seniorské reprezentace. V lize vstřelil ve 22 utkáních 11 branek, v Evropské konferenční lize se trefil jednou. Do řady utkání ale nastupoval jen z lavičky, v lize odehrál 1209 minut, průměrně tak vstřelil gól každých 110 minut.

Gratulujeme slávistům k nominaci a přejeme jim hodně štěstí v kvalifikaci na mistrovství světa, kam se může česká reprezentace probojovat poprvé od roku 2006!

Další slávisté v národních týmech

Za dánský národní tým, který už má účast na MS jistou, si zahraje Alexander Bah. Čtyřiadvacetiletý univerzál figuruje v nominaci na nadcházející přípravné zápasy s Nizozemskem a Srbskem. Svůj soutěžní debut si Bah v dánské reprezentaci odbyl 15. listopadu 2021 proti Skotsku. A reprezentační pozvánky obdrželi i další slávisté. Aiham Ousou je v nominaci švédské jednadvacítky na zápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Irsku, Ivan Schranz si za Slovensko zahraje přátelské duely proti Norsku a Finsku! Jakub Hromada figuruje mezi náhradníky.

Do reprezentace U21 pak byli ze slávistů nominováni na zápasy kvalifikace o mistrovství Evropy proti Albánii a Andoře David Jurásek a Daniel Fila. Jako náhradníci jsou Jakub Markovič, Michal Beran, Michal Hošek, Jakub Křišťan a Tomáš Vlček. Hodně štěstí!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Další články