Tým U19 vybojoval 3. místo na turnaji CEE Cup | SK Slavia Praha
Více

Tým U19 vybojoval 3. místo na turnaji CEE Cup

Slavia se zúčastnila mezinárodního turnaje CEE Cup pro ročníky 2001–2002. Po jediném zaváhání ve skupině se tým pod vedením Pavla Trávníka střetl v boji o bronzové medaile s jednou z nejlepších akademií v Evropě – Dinamem Záhřeb.

Ve skupině B na Slavii čekal turecký Altinordu FK, anglický Burnley FC a SE Palmeiras ze São Paula v Brazílii. Hned v úvodním duelu skupiny si sešívaná U19 připsala první výhru, 1:0 nad Altinordem. Jediný gól zápasu vstřelil již v 6. minutě Michal Hošek, který po rohovém kopu uklidil míč hlavou na vzdálenější tyč.

V dalším utkání čekal na Slavii těžký soupeř z Brazílie. Přesto, že se Palmeiras podařilo střelit rychlý gól, Slávisté odpověděli hned ve 3. minutě díky trefě Jonáše Kneifela. Palmeiras se ještě do poločasu podařilo dvakrát skórovat a Slavia tak do druhé půle vstupovala za nepříznivého stavu 1:3. Naději přinesl krásným gólem Matěj Jurásek, který snížil ztrátu na 2:3. Další trefu si ovšem sešívaní nepřipsali, naopak Palmeiras využilo svých šancí a zvítězilo nakonec vysoce 5:2.

V posledním souboji skupiny se Slávisté střetli s anglickým Burnley. Již v prvním poločase si vytvořili mnoho šancí, žádný gól z nich ovšem nepadl. To se však podařilo hned v prvních minutách druhé půle, kdy svou příležitost využil Jonáš Kneifel. Slavia porazila Burnley 1:0.

Slavisté se ve skupině umístili druzí za suverénním Palmeiras a v boji o třetí místo je čekala jedna z nejlepších akademií v Evropě – chorvatský celek Dinamo Záhřeb. Sešívaní vstoupili do utkání aktivně a již po deseti minutách se dostali do vedení po trefě Tomáše Riga. Ve druhém poločase přidal další gól Martin Šubert a Dinamu už se díky pokutovému kopu v nastavení podařilo pouze snížit na konečný výsledek 1:2. Pro sešívaný tým složený z hráčů ročníku 2002 to bylo obzvláště významné vítězství, jelikož porazil silný evropský celek, navíc složený z o rok starších hráčů, ročníku 2001. Slávisté tak ve velké konkurenci turnaje CEE Cup vybojovali bronzové medaile.

SESTŘIHY ZE ZÁPASŮ

Altinordu FK – SK Slavia Praha 0:1

SK Slavia Praha – SE Palmeiras 2:5

SK Slavia Praha – Burnley FC 0:1

Dinamo Záhřeb – SK Slavia Praha 1:2

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články