Tým je kompletní. Olayinka i Traoré vyhlížejí úspěšné jaro | SK Slavia Praha
Více

Tým je kompletní. Olayinka i Traoré vyhlížejí úspěšné jaro

Jak Ibrahim Traoré, tak ani Peter Olayinka se Slavií letní kondiční soustředění nepodstoupili, a proto si velmi pochvalují, že zimní přípravu absolvují s týmem kompletní.

Na jaře nás čekají náročné duely, mezi kterými nebude chybět ligová nadstavba, ani evropské poháry. O nutnosti dobré kondiční přípravy je přesvědčen i Ibrahim Traoré. „Na začátku sezony jsem tu nebyl na předsezonní přípravu, ale teď ji s týmem začínám už od začátku. Takže si myslím, že v druhé půlce sezony budu lepší. Je pro mě velmi důležité, že můžu být s týmem. Každý každého takto pozná,“ uvědomuje si.

Na podzim nastupoval Ibrahim Traoré za Slavii jako hostující hráč ze Zlína, ale nyní už se může pyšnit tím, že je plnohodnotným hráčem Slavie. Z dokončení transferu měl přirozeně radost. „Samozřejmě jsem šťastný, že zde mohu zůstat. Bylo mojí ambicí a cílem zde zůstat a teď tu zůstat mohu. Ale musím pokračovat v práci, zlepšovat se a pomáhat týmu,“ hodnotí Traoré přestup.

Na otázku ohledně svých osobních cílů odpověděl záložník z Pobřeží slonoviny velmi týmově. „Pro mě jsou na prvním místě vždy týmové cíle. Jsme první v lize a doufám, že můžeme vyhrát titul a pohár. Museli jsme investovat, abychom mohli znovu hrát v Evropě, a myslím, že se nám povede dostat se do dalšího kola. To je můj cíl. Osobně doufám, že budu hrát a tvrdě pracovat. Doufám, že odehraji za Slavii spoustu zápasů,“ přeje si Traoré.

Celý rozhovor s Peterem Olayinkou a Ibrahimem Traoré přináší Slavia TV:

V obdobném duchu odpovídá na stejnou otázku i Peter Olayinka. „Mým hlavním cílem je vyhrát double, vyhrávat spolu jako tým,“ zdůrazňuje Olayinka.

Vánoční svátky strávil Nigerijec ve své daleké domovině a na cestě do Španělska ho čekaly mírné komplikace. „Cesta byla trochu stresující. Měl jsem hodně zpožděných letů, ale dobře jsem si odpočinul. Měl jsem po příletu volno, ale jsem už naplno zpět v tréninku s týmem,“ zhodnotil cestu.

Ani Peter Olayinka se Slavií letní přípravu neabsolvoval, následně se pak navíc zranil. Doufá tedy, že mu soustředění pomůže v ještě lepší adaptaci. „Tohle je nový rok 2019, čas na to se soustředit, dělat všechno spolu a stát se mistry. Jak jsem řekl v předchozím interview, je pro mě velmi dobré, že jsem s týmem na přípravě, můžeme se lépe připravit. Na to jsem zvyklý a doufám, že vše bude na jaře dobré,“ zakončil Olayinka.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články