Tým má obrovský potenciál, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Tým má obrovský potenciál, těší trenéra

Sešívaní zvítězili v prvním domácím zápase roku nad Opavou 2:0. ​„Jsem rád za dílčí věci, v organizaci hry nás ale ještě čeká hodně práce," říká Jindřich Trpišovský.

„Opava potvrdila první jarní kolo, kdy se představila jako velice organizovaný a sebevědomý tým. V prvním poločase nám to komplikovali, hodně nám dostupovali hráče. Byli jsme ze začátku takoví nejistí v kombinaci, nechtěli jsme nějakou riskantní rozehrávkou dát soupeři balon. Na druhou stranu, dali jsme gól a měli jsme v první půli i nějaké další příležitosti. Hra však byla neurovnaná, byly tam nesrovnalosti a ztráty, soupeř měl nějaké šance. V druhé půli jsme měli dobré přechody do útoku a dali jsme gól, který nám rozhodčí neuznali, to nás trochu zabrzdilo. Opava poté změnila rozestavení, začala hrát vzadu se třemi obránci, z čehož pramenily naše brejkové situace. Celkově jsem rád za to, že jsme vyhráli a oba útočníci dali gól, Petar navíc hned v prvním zápase doma. Debutanti v defenzivě uhráli nulu vzadu, jsem rád za tyhle dílčí věci. Kromě spousty pozitivních věcí bylo samozřejmě ve hře i něco negativního, čeká nás hodně práce v organizaci hry. Na příští týden máme opět nový materiál, budeme si povídat o situacích po ztrátě míče a podobně,” hodnotí vítězství nad Opavou trenér Jindřich Trpišovský.

Soutěžní debut za Slavii si odbyl záložník či obránce David Zima. Podle svých slov sice působil na začátku zápasu na hřišti zmateně, celkově ale předvedl dobrý výkon. „On je zmatený furt, i v jídelně a posilovně, takže mě to vůbec nepřekvapuje. Samozřejmě v dobrém slova smyslu. Furt se ale něčemu diví, takže za mě jeho slova sedí. V zápase měl některé dobré situace, je tu teprve tři neděle a jsem z něj nadšený. Je lepší, než jsem si myslel, strašně užitečný hráč. Lidi si na něj ale musí zvyknout, jeho pohyb je takový atypický, v tom trochu připomíná Tomáše Součka. Po prvním poločase měl však o 1150 naběhaných metrů více než kdokoliv na hřišti. Chtěl být u všeho. Krásně přihrál na neuznaný gól a pohyboval se tam, kde jsme chtěli. Navíc to byl jeho teprve třetí ligový start, ještě k tomu domácí debut. Jsem z něj momentálně nadšený, samozřejmě ho ale čeká ještě mnoho tvrdé práce,” přibližuje trenér Slavie.

Debut v sešívaném si připsal i stoper Mohamed Tijani, který do Slavie přišel teprve před necelými dvěma týdny z druholigové Jihlavy. „Tijani potvrdil všechny věci, které jsme o něm už věděli. Dali jsme ho do sestavy kvůli jeho přirozenému sebevědomí, důrazu na míči a komunikaci. Dobře vidí situace a dokáže organizovat obranu. Používá obě nohy, je navíc silný i v ofenzivních situací. Byly tam nějaké nedostatky v defenzivě, je tady ale jen čtrnáct dní, hraje jinou soutěž a je pro něj vše nové. Oba spolu s Davidem zahráli velice dobře, je před nimi ale ještě strašně moc práce,” má jasno Jindřich Trpišovský.

První soutěžní branku v sešívaném si v zápase s Opavou připsal Petar Musa. „Jsem za něj rád, pro Petara je to důležité, má na svůj věk skvělé zakončení i timing a je hlavně schopný se trefovat ze všeho. Je mu jedno jestli pravou nebo levou nohou, hlavou, z úhlu, z centru nebo zpoza vápna. Nepamatuji si, že bych měl v týmu útočníka s tak dobrým zakončením v tak mladém věku. Má potenciál být top evropský útočník, musí ale ještě zesílit kondičně, zlepšit se v soubojích a v práci bez míče. Timingy a zakončení má ale neuvěřitelné, takového hráče jsem asi ještě netrénoval,” přibližuje trenér sešívaných.

Velkou radost měl kouč Slavie i z gólu Stanislava Tecla. „U Standy jsem nadšený nejen za gól, ale i za tu reakci fanoušků. On nemohl za to, že byl dlouho zraněný. Někteří lidé už nad ním možná pomyslně zlomili hůl, proti Opavě ale za dvacet minut předvedl skvělý výkon, dal gól, měl dvě další šance, byla na něj žlutá karta. Spoustě lidí ukázal, že může být pro Slavii strašně platný. V tuhle chvíli mám z jeho výkonu a gólu asi tu největší radost. Pomohl nám ve fázi, kdy rozhodčí odvolal gól a Opava začala zjednodušovat hru. Kdyby oba útočníci hráli pořád takhle skvěle, budeme úplně nadšení,” říká Jindřich Trpišovský.

Trenér Slavie je rád, že sešívaní předvedli lepší výkon než v minulém kole na hřišti Bohemians. „Na jednu jsem rád, na druhou ale musíme být všichni trpěliví. Když se podíváme na sestavu proti Opavě, byli tam tři debutanti. Tým je mladý a je jasné, že hra nebude hned taková, na jakou jsme byli zvyklí. Jsem rád, že to lidé vnímají a byli s námi trpěliví. Mužstvo má do budoucna obrovský potenciál, u mladých hráčů je ale teď vidět, že když se jim povede nějaká akce, nabudí je to, a když něco zkazí, poznamená je to třeba na dvacet minut. Potřebovali jsme především vedení od těch starších hráčů, kteří jsou tady déle, což myslím přišlo. Nějaké dětské nemoce ve hře budou, potenciál týmu se ale ukázal a všichni noví hráči ukázali, že mohou být přínosem. Souboje a nasazení bylo samozřejmě lepší než na Bohemce, celý charakter zápasu byl ale jiný, hřiště nám víc vyhovovalo. Jsem rád, že jsme viděli hodně skvělých individuálních výkonů,” těší kouče sešívaných.

Ani ve druhém jarním zápase se v nominaci na utkání neobjevil Júsuf. „Bohužel nám na soustředění dvakrát zdravotně vypadl z tréninku a stihl až poslední dva přípravné zápasy jako střídající hráč. Měl problémy s kolenem. Teď je v týmu a dohání všechny věci, na lavičku se ale vejde jen šest hráčů a musíme tam mít obránce, středové hráče i křídla. Navíc jsme věděli, že do zápasu budeme dávat Standu. Júsuf je nyní zdravý a trénuje, musí ale čekat na šanci a být na ni připravený,” uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články