Týmu musím poděkovat, o titul jsme hráli až do konce | SK Slavia Praha
Více

Týmu musím poděkovat, o titul jsme hráli až do konce

„Holkám není co vyčítat. Utkání rozhodla stoprocentní šance v závěru," říká po remíze v derby trenér slávistek Michal Kolomazník.

„Holkám není co vyčítat. Věděli jsme, že musíme vyhrát, abychom po zápase mohli slavit. To se bohužel nepovedlo, hned po zápase jsem ale byl týmu poděkovat za sezonu, protože upřímně řečeno, na zázraky nevěřím a myslím si, že o titulu je rozhodnuto,“ říká po remíze v posledním derby sezony trenér slávistek Michal Kolomazník.

Sešívané fotbalistky daly do náročného utkání veškeré zbytky sil a dostaly se do vedení, v závěru však sparťanky dokázaly srovnat a díky remíze se hodně přiblížily k zisku titulu. „Je těžké takhle spatra něco hodnotit, až se na utkání podívám u videa, najdu spoustu věcí, které šly v dané situaci řešit lépe. Co mě poměrně mrzí je, že po vyrovnané první půlce jsme se dostali do vedení a neudrželi ho. Skórovali jsme ze standardky, ze kterých jsem věřil, že skórujeme, pak jsme ale neuhlídali jednu šanci sparťanek, ze které dokázaly vyrovnat. Pak jsme šli do desíti a měli jsme v ní stoprocentní, neuvěřitelnou šanci, kterou jsme nedali a která rozhodla utkání,“ ví kouč slávistek.

Pro slávistky šlo o čtvrté derby v sezoně, oba týmy se dobře znají, a je tak těžké na soupeře vyrukovat s něčím nečekaným. „Ta utkání jsou specifická, je to derby a já tam stále vidím strašně málo fotbalu, hlavně z naší strany, i když ho hrát umíme. I teď bylo na některých holkách v prvním poločase vidět, že byly pod tlakem a věděly, že zápas musíme zvládnout vítězně,“ mrzí trenéra sešívaných fotbalistek.

Slávistky neměly do končící sezony dobrý vstup, nakonec se ale zvedly a díky gradující formě se drží v boji o titul až do posledního kola. „Když vezmu celou sezonu, nedařilo se nám už v přípravě, nešlo nám to. Jak ukončili rozehranou předcházející sezonu, tak některé hráčky nebyly rozehrané, část týmu se vyměnila. Všichni víme, jak dopadlo první derby, kde jsme v tu chvíli byli a myslím si, že by si na nás v tu chvíli nikdo nevsadil, že to dotáhneme až do posledního utkání, které bude rozhodovat. Další ťafku dostaly holky v 95. minutě zápasu s Fiorentinou, třetí věcí bylo, že se soutěž rozjížděla pomalu a holky se nám vrátily z reprezentace s covidem. Nebylo to nic jednoduchého, nemáme nafukovací kádr a stálo to tady defacto na třinácti lidech. Minimálně pět hráček šlo do utkání se Spartou minimálně se sebezapřením,“ uzavírá Michal Kolomazník.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články