U12: Slavia vítězem turnaje Lech Cup! | SK Slavia Praha
Více

U12: Slavia vítězem turnaje Lech Cup!

První prosincový víkend se žákovský celek U12 účastnil prestižního halového turnaje Lech Cup v polské Poznani. Sešívaní na turnaji kralovali a získali zlato!

Pořadatelem turnaje byl domácí celek Lech Poznaň. Celé klání se hrálo v hale na umělé trávě. Turnaje se účastnilo osm týmů z celé Evropy. Z Anglie dorazila Chelsea a Arsenal, německý fotbal reprezentovala berlínská Hertha BSC, portugalskou školu ukázala Benfica Lisabon. Dalšími zástupci byly belgický Anderlecht a rakouská Austria Vídeň. Dále pak samozřejmě Slavia a domácí Lech Poznaň.

V sobotní základní skupině odehráli sešívaní mladíci sedm zápasů. V šesti z nich červenobílí zvítězili, body ztratili pouze s Arsenalem, se kterým se rozešli smírně 1:1. I přesto tým U12 postoupil do nedělní elitní skupiny „Champions League“ z první příčky.

Základní skupina:

SK Slavia Praha U12 - Chelsea FC U12 3:1
SK Slavia Praha U12 - Hertha BSC U12 1:0
SK Slavia Praha U12 - Lech Poznaň U12 2:1
SK Slavia Praha U12 - Benfica Lisabon U12 5:1
SK Slavia Praha U12 - Arsenal FC U12 1:1
SK Slavia Praha U12 - RSC Anderlecht U12 2:1
SK Slavia Praha U12 - FK Austria Wien U12 2:1

Spolu se Slavií postoupily do TOP4 skupiny Hertha BSC, Lech Poznaň a Benfica Lisabon. Sešívaní si opět vedli skvěle a díky třem výhrám postoupili do finále.

TOP4 skupina „Champions League":

SK Slavia Praha U12 - Hertha BSC U12 3:2
SK Slavia Praha U12 - Lech Poznaň U12 3:1
SK Slavia Praha U12 - Benfica Lisabon U12 1:0

Soupeřem ve finálovém duelu byla Hertha BSC. Tu v předchozím průběhu turnaje sešívaní dokázali dvakrát porazit. Ve finále pak dokonali pomyslný vítězný hattrick, díky kterému si vybojovali první místo!

Finále:

SK Slavia Praha U12 - Hertha BSC U12 3:1

Během náročného víkendu odehrál tým U12 jedenáct zápasů proti špičkovým evropským týmům. V deseti z nich sešívaní zvítězili. Martin Dostalík si navíc za své skvělé výkony v brance Slavie vysloužil cenu pro nejlepšího brankáře!

Úspěšný turnaj hodnotil trenér týmu U12 Michal Novák: „První prosincový víkend jsme se v Poznani zúčastnili patrně nejlepšího halového turnaje pro kategorii U12 - Lech Cup 2018. V sobotu se hrálo systémem každý s každým, každého čekalo sedm utkání. První dvě utkání jsme trochu zápasili s nervozitou a nepřesností, ale postupně jsme se zlepšili a vygradovalo to prvním místem a postupem mezi čtyři nejlepší celky. V neděli jsme navázali na výkony z předešlého dne a skvělými výkony si došli pro vítězství v turnaji. Kladem nedělních zápasů byla i skutečnost, že jsme ve všech zápasech prohrávali a dokázali vývoj vždy otočit (i z 0:2). Klukům patří pochvala za skvělou reprezentaci klubu v zahraničí, rodičům za podporu po dobu celého turnaje, " zhodnotil povedené účinkování svých svěřenců Michal Novák. 

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články