U13: Triumf na turnaji v Lucembursku | SK Slavia Praha
Více

U13: Triumf na turnaji v Lucembursku

Také tým U13 o víkendu odcestoval do Beneluxu, konkrétně do Lucemburska, kde odehrál turnaj v konkurenci evropských celků. Sešívaní zvládli dojít až do finále, kde díky penaltovému rozstřelu porazili Štrasburk a získali zlato!

Základní skupina

SK Slavia Praha - UN Käerjéng 2:0
Branky: Planka, Jelínek
SK Slavia Praha - US Mondorf 3:0
Branky: 2x Toula, Lopatář A.
SK Slavia Praha - SV Darmstadt 98 0:0

Čtvrtfinále

SK Slavia Praha - Widzew Lodž 1:0
Branka: Toula

Semifinále

SK Slavia Praha - Národní tým Lucemburska 2:0
Branky: 2x Fiker

Finále

SK Slavia Praha - Racing Club Strasbourg 0:0, 4:2 po pokutových kopech

Pořadí týmů: 

1. SK Slavia Praha
2. Racing Club Strasbourg
3. National team of Luxemburg
4. SV Darmstadt
5. Royal Excelsior Virton
6. 1.FC Kaiserslautern
7. RFC Union Luxemburg
8. Widzew Lodž

Prvenství na turnaji hodnotil trenér
Ondřej Jura: „Přes Velikonoce jsme vyrazili na zajímavě obsazený turnaj do lucemburského Mondorfu. Na turnaj jsme přijeli o den dříve, přičemž jsme se utkali v přátelském klání s polským týmem Widzew Lodž, který jsme dokázali porazit 3:1.

V pondělí však začal turnaj naostro, první dvě utkání ve skupině jsme s přehledem zvládli a připsali si tak důležitá vítězství. Třetí utkání ve skupině proti německému Darmstadtu jsme odehráli na přírodní trávě a nezanechali jsme dobrý dojem. Přechod na trávu nám neseděl, na začátku jsme vyprodukovali velké množství zbytečných chyb, srazili si sebevědomí a Darmstadt byl po většinu střetnutí lepším týmem. Branka v utkání nepadla a vzhledem k lepšímu skóre jsme postoupili z prvního místa ze skupiny.

Ve čtvrtfinále nás čekal polský celek, se kterým jsme se střetli již předchozí den, takže jsme dobře věděli, co nás čeká. V utkání jsme byli dominantní, ovšem pořád nás trápil přechod na přírodní trávu a ve finální fázi se nám vůbec nedařilo. Vítězství vystřelil chvíli před koncem Toula, který se prosadil střelou ze střední vzdálenosti.

V semifinále jsme se utkali s národním týmem Lucemburska, což byl hlavní favorit celého turnaje. Domácí výběr měl v kádru řadu akcelerovaných hráčů s vysokou fotbalovou kvalitou. My jsme ovšem předvedli nejlepší výkon na turnaji. Od začátku jsme začali hrát vysoký presink, čímž jsme dokázali eliminovat dlouhé míče na rychlé útočníky a soupeře jsme po celé utkání nenechali vystřelit na branku. Navíc jsme měli výborný vstup do utkání. Již v 5. minutě jsme vedli o dvě branky, když se po výborných akcí Kruhlyka dvakrát prosadil do prázdné branky Fiker. V druhé polovině zápasu jsme si vypracovali další šance, které jsme nedokázali proměnit, přesto jsme zaslouženě postoupili do boje o zlaté medaile.

Ve finále jsme narazili na silný francouzský celek ze Strasbourgu. Racing se prezentoval velice silným a kvalitním středem hřiště, což nám v úvodních minutách dělalo velké problémy. Dostali jsme se pod tlak, ovšem soupeře jsme do výraznější šance nepustili. V druhé polovině střetnutí jsme převzali iniciativu a dokázali si vytvořit slušné příležitosti, ale bez brankového efektu. Utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu. Zde proměnili všichni naši hráči, respektive Planka, Kopecký, Blažek a Fiker, a protože Tomas dvě nepustil dvě penalty za svá záda, mohli jsme slavit turnajový titul.

I přes drobné problémy při přechodu na přírodní trávu jsme se prezentovali kvalitní útočnou hrou podpořenou skvělou defenzivní prací, o čemž svědčí nula inkasovaných branek. Z turnaje jsme tak odjeli s velice dobrým pocitem a vysokou motivací do další práce," řekl k turnaji trenér týmu U13 Ondřej Jura.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články