U15 vyhrála turnaj Bican Cup | SK Slavia Praha
Více

U15 vyhrála turnaj Bican Cup

Slávisté prošli bez jediné porážky turnajem. Ve finále porazili Spartu a stávají se tak vítězem 37. ročníku turnaje Bican Cup.

37. ročník turnaje Bican se uskutečnil o víkendu 8. a 9. srpna v tréninkovém centru na Xaverově. Slávisté do turnaje vstoupili velmi dobře, když v prvním hracím dni porazili v prvním zápase Slovácko vysoko 5:1. V nadělování gólů sešívaní pokračovali i nadále. Ve druhém zápase porazili Zbrojovku Brno 5:0 a v druhém dni v posledním zápasu ve skupině s Českými Budějovicemi zvítězili 5:2.

Finále turnaje se odehrálo v neděli odpoledne, a slávisté se představili proti Spartě. Vyrovnaný duel sešívaní zvládli v druhé polovině druhého poločasu, kdy se o vítězství postaral jediným gólem zápasu David Hájek. Sešívaní tak porazili Spartu 1:0.

„Pocity jsou skvělé, jsem u týmu chvíli a už se nám povedl takový úspěch. V našem týmu je obrovská kvalita, a to se na tomto kvalitním turnaji projevilo,“ říká k triumfu na turnaji hlavní trenér David Střihavka.

Další odměnou pro sešívané je to, že mimo týmového úspěchu v podobě prvního místa, získali také individuální ceny. Stefan Jovanoski byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje a David Hájek s 5 góly nejlepším střelcem.

„Jsem rád, ale je to hlavně díky týmu, bez něj bych to nevyhrál. Odehráli jsme těžké zápasy. Nejtěžší zápas byl pro mě hned první se Slováckem a poslední se Spartou,“ říká k ocenění brankáře turnaje Stefan Jovanoski.

„Jsem rád, ale není to to hlavní. Hlavní je, že jsme vyhráli celý turnaj. Nejdůležitější byl pro mě gól se Spartou ve finále na 1:0,“ říká David Hájek, kapitán týmu a nejlepší střelec turnaje.

Konečné pořadí turnaje:

1. SK Slavia Praha
2. AC Sparta Praha
3. Zbrojovka Brno
4. Sigma Olomouc
5. 1. FC Slovácko
6. Bohemians 1905
7. Baník Ostrava
8. Dynamo České Budějovice

Individuální ceny:

Nejlepší hráč turnaje – Jakub Tošnar AC Sparta Praha

Nejlepší střelec turnaje – David Hájek SK Slavia Praha

Nejlepší brankář turnaje – Stefan Jovanoski SK Slavia Praha

Cena Fair Play – Zbrojovka Brno

Partnerem 37. ročníku Bican Cup je Globus a také městská část Praha 10. Děkujeme!

Aktuálně

Víkendové vítězství mladších i starších žákyň v derby

19. 3. 2024
Mládežice Slavie mají za sebou úspěšný víkend, mladší i starší žákyně vyzvaly na souboj rivala ze Sparty a obě dvě utkání zvládly vítězně!

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Další články