U17 oslavila zisk mistrovského titulu | SK Slavia Praha
Více

U17 oslavila zisk mistrovského titulu

Slávisté z kategorie U17 se stali mistry v I. Celostátní dorostenecké lize pro soutěžní ročník 2021/2022. Mladší dorostenci oslavili vítězství v ročníku po posledním domácím utkání v sobotu na Xaverově.

Mladší dorostenci pod vedením hlavního trenéra Karla Pitáka získali mistrovský titul v I. Celostátní dorostenecké lize U17. Po sobotním vítězném utkání 2:1 nad Mladou Boleslaví si hráči i realizační tým převzali mistrovská trika od vedení mládežnické akademie. 

Mezi důležité okamžiky kategorie této sezony se určitě zařadí dlouhá série bez porážky, která trvala od prvního soutěžního utkání sedm měsíců a čtyři dny. Sešívaní také ani jednou neprohráli derby. Na podzim porazili slávisté Spartu 5:1 a na jaře remizovali 1:1. Celkově sešívaní v sezoně nastříleli přes 100 branek, z nichž padlo rovnou 15 v jednom utkání proti Příbrami. Nejlepším střelcem je doposavad útočník David Hájek se sedmnácti brankami.

„Už od začátku byla sezona velmi povedená. Všichni v týmu velmi dobře šlapali a zápasy měly z naší strany velkou kvalitu. Na podzim jsme v soutěži neztratili ani bod. Potom, co se někteří hráči v zimě přesunuli do U19 jsme byli maličko oslabení, ale hráči zůstali hladoví a dávali do zápasů maximum. Za vítězství v soutěži jsme rádi a sezonu budeme určitě hodnotit jako úspěšnou,“ hodnotí sezonu hlavní trenér Karel Piták.

„Jako jeden z nejdůležitějších momentů sezony bych vypíchl derby na Strahově, kdy jsme vyhráli 5:1, a také zápas s Olomoucí, který jsme zvládli také výhrou 5:1. Řekl bych, že to rozhodlo o našem titulu,“ říká nejlepší střelec týmu David Hájek

„Sezonu bych zhodnotil určitě kladně. Už od začátku sezony jsem věděl, že tento tým má na to aby uspěl. Jsem rád, že se nám to takto povedlo,“ těší kapitána týmu Matěje Zachovala.

Mistři U17

Brankáři: David Tomas, Stefan Jovanoski, Adam Rezek
Obránci: Mikuláš Konečný, Jakub Hausman, Kryštov Pančev, David Hejduk, Štěpán Fiker, Ondřej Kopecký, Eliáš Piták, Eric Hunal, Matyáš Mervard, Štěpán Vajgl
Záložníci: Matěj Zachoval, Adam Zelenka, Daniel Bouchner, Jakub Dufek, Patrik Urban, Alex Wesolowsky, Zachary Parpel, Tomáš Jelínek, Filip Kolář, Jakub Lopatář, Miloš Pudil
Útočníci: David Hájek, Tomáš Ludvík, David Planka, Adam Pudil
Realizační tým: Karel Piták - hlavní trenér, Pavel Vyhnal - asistent trenéra, Jakub Glanc - asistent trenéra, Lukáš Bodeček - kondiční trenér, Petr Kostelník - trenér brankařů, Barbora Šurýnová - masérka

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články