U19: Dorostenci v čele ligy | SK Slavia Praha
Více

U19: Dorostenci v čele ligy

Po prvních dvou úspěšných kolech, kdy dorostenci zvítězili 7:0 a 3:2, se tým U19 posunul na první příčku tabulky!

Na úvod vysoká výhra nad Karvinou

V prvním jarním kole sešívaní dorostenci přivítali na umělé trávě na Xaverově Karvinou. Na první trefu se čekalo do šestnácté minuty, kdy na levé straně zakombinoval Daniel Kosek a Jakub Zeronik, první jmenovaný pak přihrával před branku, kde se k míči dostal David Eichler, který poslal Slavii do vedení!

Ve 30. minutě se červenobílí radovali z druhého gólu, znovu brance předcházela kombinace dvojice Zeronik – Kosek. Po jejich akci se k míči dostal Adam Toula a přidal druhou trefu Slavie. Do poločasové přestávky přidala Slavia třetí zásah, kdy zpoza vápna napřáhl Jakub Zeronik, jeho ránu nedokázal brankář hostů zkrotit a míč skončil za jeho zády.

Další gól padaly ve druhém poločase. V 57. minutě Adam Toula zalepil dlouhou přihrávku, podržel na zádech obránce a přenesl hru na Jakuba Zeronika, který pronikl do vápna a přihrával před branku na Martina Douděru, který zvyšoval už na 4:0!

62. minuta přinesla pátý gól sešívaných. Tomáš Vincour vybojoval míč ve středu pole a vyslal vpřed Martina Douděru, který s přehledem překonal gólmana hostů podruhé. V 70. minutě našel Michal Hošek dlouhým autem za obranou Adama Vlasáka, který zkušeným zakončením přidal šestou branku v síti hostů.

Poslední gól zápasu přišel v 84. minutě. Michal Hošek vyzval přihrávkou naběhnutého Michala Kubáně, ten našel před brankou Adama Vlasáka, který vstřelil svou druhou trefu v zápase a uzavřel skóre utkání na 7:0!

SK Slavia Praha U19 – MFK Karviná U19 7:0 (3:0)
Branky:
57. a 62. Douděra, 70. a 84. Vlasák, 16. Eichler, 30. Toula, 44. Zeronik
Sestavy:
Slavia: Markovič – Hošek, Vincour, Matys, Kosek – Eichler (70. Vít), Zinhasovič, Červ – Douděra (62. Kubáň), Toula (63. Vlasák), Zeronik
Karviná: Neuman – Mrózek (46.Seriš), Věčorek, Kaczmarczyk, Ratica (46.Slatinský), Greguš, Navrátil (46.Streit), Vlachovský, Noga, Chabreček, Vajda

Těsná výhra nad Duklou

Také ve druhém zápase získala Slavia tři body, tentokrát porazili sešívaní Duklu.

Do vedení šla Slavia už v 4. minutě, kdy Adam Toula napadáním donutil Duklu ke ztrátě, míč si vzal Jakub Zeronik a otevřel skóre zápasu. Hosté ale dokázali v 15. minutě srovnat, když se trefil Vera.

O tři minuty později už ale dorostenci Slavie opět vedli! Adam Toula našel Jakuba Zeronika, který ranou z hranice vápna vrátil vedení na stranu červenobílých!

Na další zásah se čekalo do 75. minuty, kdy po přihrávce Michala Kubáně zvyšoval na 3:1 Matěj Vít! Dukla dokázala utkání ještě zdramatizovat, míč si nešťastně za vlastní záda poslal Tomáš Vincour.

Slavia už vedení 3:2 udržela a posunula se tak do čela tabulky!

SK Slavia Praha U19 – FK Dukla Praha U19 3:2 (2:1)
Branky:
4. a 18. Zeronik, 76. Vít – 15. Vera, 87. vlastní
Sestavy:
Slavia: Markovič – Hošek, Vincour, Matys, Kosek – Červ, Zinhasovič, Eichler (K) (58. Kubáň) – Douděra (65. Vít), Toula (68. Vlasák), Zeronik
Dukla: Svítil – Veniger, Kadlec (K) (63. Volf), Rattay (57. Soukup), Kozel, Palacios Vera, Studnička, Trávníček, Novák, Ullman, Houha (68. Kim)

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články