U19: Dvě výhry 2:0 | SK Slavia Praha
Více

U19: Dvě výhry 2:0

K víkendové výhře 2:0 v Jihlavě přidali sešívaní dorostenci domácí výhru 2:0 nad Zlínem.

Gól v první minutě načal výhru na půdě Jihlavy

Kdo na utkání nedorazil včas, ten přišel o první trefu utkání. Centr sešívaných z pravé strany odvrátila obrana Jihlavy pouze na velké vápno, kde se ke střele dostal Martin Douděra, jeho rána se od břevna odrazila zpět do hry, kde ho hlavou do sítě uklidil Adam Toula.

V páté minutě přihrával Martin Douděra na Adama Toulu, který ale zakončoval nad. V 16. minutě měl útočník Slavie další příležitost, tentokrát ale po přihrávce Lukáše Červa zakončoval těsně vedle.

Druhé trefy se sešívaní dočkali ve 31. minutě. Akci rozjel povedenou přihrávkou na Alexe Bártu Nedžad Zinhasovič, pravý obránce Slavie si navedl míč na střed hřiště a krásnou ranou levačkou vymetl šibenici jihlavské branky.

Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro dorostence Slavie.

V úvodu druhého poločasu si domácí vytvořili mírnou převahu, do větší šance se ale nedostali. Sešívaní kontrolovali průběh utkání a v závěru byli blízko třetí trefy, kdy po zpětné přihrávce Michala Hoška střílel těsně vedle David Eichler.

Slavia tak dovezla z Jihlavy tři body díky výhře 2:0!

FC Vysočina Jihlava U19 - SK Slavia Praha U19 0:2 (0:2)
Branky: 
1. Toula, 31. Bárta
Sestavy:
Jihlava: 
Jágrik – Crha, Pojezný, Havlín, Svoboda (C), Ritter, Křivánek (45. Šrámek), Mikuša, Růžička (67. Trnka), Shudeiwa, Malata
Slavia: Markovič – Bárta, Vincour, Matys, Kosek - Zinhasovič (81. Eichler), Vít, Červ - Douděra, Toula (75. Vlasák), Zeronik (85. Hošek)

Díky výhře nad Zlínem se sešívaní dotáhli na čelo

V úterním utkání proti Zlínu šli červenobílí do vedení z pokutového kopu, který proměnil Lukáš Červ. Blízko druhého gólu byla Slavia ve 23. minutě, kdy Daniel Kosek sklepl hlavou míč před branku na Adama Toulu, který ale brankáře nepřekonal.

Ve 40. minutě vyvezl míč stoper František Matys, posunul ho doprava na Martina Douděru, jehož zakončení gólman Zlína vytáhl na roh.

Druhý gól v síti Zlína přišel v 57. minutě. Po kombinaci Matěje Víta a Martina Douděry přišla přihrávka před branku na Adama Toulu, který se tentokrát nemýlil – 2:0!

V další šanci byl po přihrávce Michaela Höniga v dobré pozici Martin Douděra, který ale střílel mimo tři tyče. Také následující příležitost vymyslel svou přihrávkou Michael Hönig, Adam Vlasák ale třetí gól nepřidal.

Dorostenci Slavie tak porazili Zlín 2:0 a jsou spolu s Olomoucí na čele tabulky dorostenecké ligy.

Právě Olomouc bude dalším soupeřem Slavie, souboj o první místo se odehraje v sobotu 6. 4. od 13:00 na Xaverově.

SK Slavia Praha U19 - FC Fastav Zlín U19 2:0 (1:0)
Branky: 
14. Červ (pen.), 57. Toula
Sestavy:
Slavia: Markovič - Bárta, Vincour, Matys, Kosek - Hönig, Vít (83. Eichler), Červ - Douděra, Toula (76. Vlasák), Zeronik (70. Zinhasovič)
Zlín: Číž – Hellebrand, Šiška (79. Drábek), Kopilec, Váňa, Gerža (58. Kořenek), Slovák (76. Hořák), Němeček, Strachoň, Hrdlička, Cedidla

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články