U19: Remíza s třetiligovým Benešovem | SK Slavia Praha
Více

U19: Remíza s třetiligovým Benešovem

BENEŠOV - Starší dorostenci v sobotu změřili síly s účastníkem České fotbalové ligy, tj. třetí nejvyšší fotbalové soutěže, Benešovem. Po prvním poločase sešívaní vedli 2:1, domácí ve druhém poločase skóre otočili, Slavia však v závěru srovnala na konečných 3:3.
Sešívaní načali svůj gólový účet už v 5. minutě, akce to byla opravdu pohledná! Vše začalo na vlastní polovině autem od levé pomezní čáry, když Daniel Kosek vhodil míč na Michaela Azilinona, který ho sklepl na Davida Macháčka. Následoval rychlý postup vpřed, míč putoval na Matěje Valentu, který poslal do samostatného úniku Michaela Azilinona, ten ještě udělal kličku brankáři a uklidil míč do prázdné branky – 1:0!

Domácí dokázali prakticky vzápětí srovnat. Zaváhání v obraně a chybnou malou domů vystihl útočící hráč domácích Michal Rataj, který se také kličkou zbavil brankáře Denise Radimského a dopravil míč do odkryté branky. Hned o tři minuty později ale Slavia opět vedla! Dobrou práci předvedl Tomáš Vlček, posunul míč na Jana Havránka, který přihrávkou za obranu vyzval rozběhnutého Michael Höniga, ten ještě přihrál před odkrytou branku na Michaela Azilinona, a bylo to 2:1 pro červenobílé.

Blízko třetí trefě byla Slavia za další tři minuty. David Macháček našel krásnou přihrávkou za obranu opět rozeběhnutého Michaela Höniga, který se ještě zbavil obránce, mezi zakončením a přihrávkou však volil druhou možnost, která byla tentokrát nepřesná.

Další příležitosti přinesl až druhý poločas, do kterého domácí poslali své největší opory. Hned v jeho třetí minutě Benešov srovnal na 2:2. Po centru z levé strany byl na zadní straně úplně volný Pavel Čapek, který přesnou střelou srovnal skóre. V 54. minutě šli domácí do vedení, brankář Denis Radimský sice několika skvělými zákroky dokázal vychytat zakončení a dorážky osamocených hráčů Benešova, na dorážku Pavla Čapka byl už však krátký.

Domácí si vytvořili další příležitosti, které ale dalším gólem neskončily. Naopak se prosadila Slavia. V 85. minutě dostal přihrávku do běhu na levé straně Michael Hönig, obešel bránícího hráče a přihrával pod sebe na vápno na Michaela Azilinona, který ještě udělal obránci soupeři kličku, s chladnou hlavou dovršil svůj hattrick a srovnal skóre utkání na 3:3.

Sešívaní tak remizovali s Benešovem 3:3, svou dobrou střeleckou formu ze zimní přípravy potvrdil Michael Azilinon, který se trefil hned třikrát. Další přípravný zápas odehrají sešívaní ve středu 7. 2. od 18:30 na Braníku.

SK Benešov - SK Slavia Praha U19 3:3 (1:2)
Branky: 48. a 54. Čapek, 9. Rataj - 5., 11. a 85. Azilinon
Sestava: Radimský - Janoušek (46. Krupička), Bejbl (80. Valenta), Vlček, Kosek (65. Michovský) - Azilinon (46. Zinhasovič), Macháček, Valenta (60. Azilinon) - Havránek (60. Janoušek), Hönig, Michovský

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články