U19: Sedm zásahů v síti Braníku | SK Slavia Praha
Více

U19: Sedm zásahů v síti Braníku

PRAHA/BRANÍK - Za mírného sněžení sehráli dorostenci Slavie předposlední přípravné utkání před startem jarní části soutěže. V něm sešívaní změřili síly s týmem ABC Braník, který hraje Pražský přebor.
Vedení se Slavia chopila už v první minutě, Dominik Suk dobrým napadáním donutil k chybě stopera soupeře, míče se ujal Michael Azilinon a po dvaceti vteřinách hry otevřel skóre utkání. Ve 13. minutě se dostal ve vápně k míči opět Michael Azilinon, pálil ale nad branku. Vyrovnáno bylo v 15. minutě, když po centru z pravé strany propadl míč do branky sešívaných.

Napadání Dominika Suka přineslo také druhou trefu, útočník Slavie nic nevzdal a vydal se za zdánlivě ztraceným míčem. U něj byl sice jako první brankář Braníka, ten ale pod tlakem špatně rozehrál, míč zachytil David Beňo a dopravil ho do odkryté branky. Po přihrávce Jana Havránka postupoval sám na brankáře Jiří Janoušek, jeho zakončení však brankář chytil.

Třetí zásah přišel ve 33. minutě, po rychlé kombinaci dvojice Zinhasovič - Beňo přihrával druhý jmenovaný na rozeběhnutého Jana Havránka, který s přehledem střelou k zadní tyči zvýšil na 3:1.Do konce prvního poločasu si Slavia vytvořila několik další příležitostí, největší z nich byl pokutový kop po faulu na Daniela Koska, nařízenou penaltu ale David Beňo neproměnil. Daniel Kosek a David Beňo následně připravili dvě šance pro Dominika Suka, toho ale brankář vychytal.

V úvodu druhého poločasu předvedl brankář Braníku několik dobrých zákroků, v dalších šancích byl pak dvakrát Tadeáš Michovský, pálil ale mimo tři tyče. V 58. minutě už ale byl brankář překonán, po rohovém kopu vracel míč před branku Michael Azilinon, kde se prosadil Vojtěch Krupička. 5:1 to bylo po další rychlé akci středem, David Beňo poslal za obranu Dominika Suka, který chytrým lobem přidal pátý zásah. 82. minuta přinesla šestý gól, zleva centroval Tadeáš Michovský, z malého vápna zakončoval do tyče Nedžad Zinhasovič, odražený míč pak dopravil do sítě Jiří Janoušek. Poslední zásah přišel naopak z pravé strany, přízemní centr Karla Schneidera uklidil do sítě Dominik Suk.

Sešívaní dorostenci tak porazili Braník 7:1. Generálku na jarní část ligy odehraje Slavia U19 v sobotu 17. února v Mladí Boleslavi.

ABC Braník "A" - SK Slavia Praha U19 1:7 (1:3)
Branky: 15. soupeř - 75. a 84. Suk, 1. Azilinon, 21. Beňo, 33. Havránek, 58. Krupička, 82. Janoušek
Sestava: Markovič (46. Svítil) - Schneider, Drozda, Vlček, Kosek - Beňo, Zinhasovič, Azilinon - Janoušek, Suk, Havránek
Střídali: Michovský, Mach, Krupička

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články