U19 a U17: Díky výhrám v Karviné stále bez ztráty | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Díky výhrám v Karviné stále bez ztráty

Ani po sedmi ligových kolech neztratili dorostenci Slavie v celostátní lize body. Tým U19 otočil vývoj utkání a zvítězil 3:1, mladší celek pak 3:0.

U19: Obrat přinesl tři body

Lépe do utkání vstoupili domácí, z první šance utkání ještě neudeřili. Skóre tak otevřeli až po rohovém kopu, který rozehráli na krátko, následně přišel centr do vápna a hlavou se prosadil Vlachovský. Poté ale sešívaní zapnuli na plné obrátky a začali se tlačit za vyrovnáním.

První zakončení na bránu domácích vyslal Jakub Zeronik, jehož střelu ale brankář chytil. Po rohovém kopu se do zakončení dostal Adam Vlasák, střela útočníka Slavie byla ale zblokována. Dobré napadání Slavie vedlo k velké příležitosti, David Eichler vybojoval míč a postupoval sám na brankáře Neumana, který ale zakončení dokázal zastavit.

21. minuta přinesla velké vzrušení před bránou Karviné. Michal Kubáň pronikl do vápna, kde byl faulován brankářem Neumanem a sešívaní měli výhodu pokutového kopu, ten však nedokázal Tomáš Vlček proměnit, brankářem vyražený míč obrana odvrátila na roh. Z něho už ale udeřilo! K odraženému míči se dostal Nedžad Zinhasovič, který levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě!

Dorostenci Slavie pokračovali v nastoleném trendu a snažili se o druhou trefu. Dočkali se ve 41. minutě. Tomáš Vlček vyvezl míč z vlastní poloviny, posunul ho na Davida Eichlera, který se levačkou zpoza vápna trefil přesně k tyči!

Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro Slavii.

Ve druhém poločase si sešívaní vytvořili další šance, proti střelám Adama Vlasáka a Davida Eichlera ale úspěšně zasáhl domácí gólman. Na 3:1 zvyšovali sešívaní z ukázkové akce. Adam Vlasák sklepl míč na Davida Eichlera, který našel před brankou Jakuba Zeronika, který uklidil míč přesně k tyči! Domácí si v závěru vytvořili tlak a snažili se o kontaktní gól, skóre se už ale neměnilo.

Tým U19 tak dovezl z Karviné tři body za výhru 3:1!

Výhru v Karviné hodnotil trenér týmu U19 Pavel Trávník: „Hodnocení je jednoznačně pozitivní. Soupeř byl na druhém místě tabulky, moc gólů nedostává, hraje velmi dobře a kombinačně. Ačkoliv jsme brzo prohrávali, tak jsme zápas odehráli v takovém klidu, že jsme po kombinační stránce odehráli asi nejlepší zápas. Klukům patří poděkování,“ pochválil svůj tým trenér Pavel Trávník.

Dorostenci Slavie jsou po sedmi kolech stále bez ztráty bodu: „Netlačíme kluky do žádné série, chceme každý zápas vyhrát nebo udělat vše pro to, abychom vyhráli. Na sérii se můžeme pak kouknout v červnu, jestli nám k něčemu byla,“ dodal trenér.

MFK Karviná U19 – SK Slavia Praha U19 1:3 (1:2)
Branky:
6. Vlachovský - 22. Zinhasovič, 42. Eichler, 59. Zeronik
Sestava: Markovič - Bárta (63. Matys), Vlček, Vincour, Hošek - Eichler, Vít, Zinhasovič - Kubáň (82. Hroník), Vlasák (75. Toula), Zeronik

U17: Tři body za tři góly

Na půdě Karviné nastoupili také mladší dorostenci. Ti se ujali vedení ve 26. minutě, kdy se prosadil stoper Javier Neruda. Druhá trefa týmu U17 přišla ve druhém poločase. V pokutovém území byl faulován Adam Toula a nařízený pokutový kop proměnil Martin Douděra.

Výhodu pokutového kopu měla také Karviná. Jakub Surovčík ale předvedl skvělý zákrok a penaltu soupeře zneškodnil. Na konečných 3:0 se pak prosadil Tomáš Rigo, který pronikl z levé strany do vápna a nechytatelnou střelou přidal třetí gól sešívaných.

Slavia U17 tak porazila Karvinou 3:0 a po sedmi kolech je stále stoprocentní.

MFK Karviná U17 – SK Slavia Praha U17 0:3 (0:2)
Branky:
26. Neruda, 54. Douděra (pen.), 86. Rigo
Sestava: Surovčík - Starý, Štětka, Neruda, Hájek (46. Matys) - Kopáček (67. Hroník), Rigo, Křišťan - Douděra (59. Šubert), Kneifel (46. Toula), Kulhavý (46. Gajdošík)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články