U19 a U17: Pět bodů ze Zlína | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Pět bodů ze Zlína

ZLÍN - Čtvrtý zápas dorosteneckých lig odehráli sešívaní na půdě Zlína. Tým U19 sice vedl 2:0, domácí však stihli zápas srovnat- O výhře tak rozhodly pokutové kopy, které zvládla lépe Slavia. Tým U17 veze ze Zlína tři body za těsnou výhru 1:0, kterou obstaral Michal Kubáň.

U19: Výhra po penaltovém rozstřelu

Premiérový start v dresu týmu U19 si připsali dva hráči z týmu U17 - brankář Jakub Markovič a útočník Ladislav Krobot. První soutěžní utkání v dresu Slavie odehrál také rumunský záložník Andrei Sintean.

Už ve 4. minutě si Slavia vytvořila velkou příležitost. Andrei Sintean našel přihrávkou Jana Havránka, který si míč narazil s Ladislavem Krobotem, a jeho zakončení těsně minulo zadní tyč. Z další šance výrazně zahrozili domácí, když nastřelili horní tyč branky Jakuba Markoviče. Vedení se Slavia ujala ve 21. minutě, za centrem Andreie Sinteana šel důrazně
Jan Havránek a dopravil míč do sítě - 1:0!

O tři minuty později to mohlo být 2:0. Sešívaní vybojovali míč na polovině soupeře, Ladislav Krobot vyslal do šance Michaela Höniga, který ještě vracel míč na útočníka Slavie, ten branku ale minul. Další zajímavou pozici pro Michaela Höniga vytvořil David Beňo, ofenzivní hráč Slavie však zakončoval pouze do brankáře. Druhá trefa tak přišla ve 33. minutě. Ladislav Krobot si navedl míč na střelu z levé strany hřiště, jeho prudkou ránu vyrazil brankář Lebánek jen před sebe a Michael Hönig dorazil míč do sítě.

Domácím se povedlo rychle snížit, centr ze strany si nešťastně srazil do vlastní sítě Jiří Janoušek.

Hned v úvodu druhého poločasu se domácí dočkali vyrovnání. Libor Drozda fauloval v pokutovém území hráče soupeře, nařízenou penaltu proměnil Patrik Slaměna. Domácí přidali na aktivitě a znovu trefili břevno branky. Dvě dobré příležitosti měla také Slavia, po centru Jana Havránka zakončoval v dobré pozici Michael Hönig do brankáře. Ladislav Krobot byl blízko gólu při dobrém napadání rozehrávky soupeře, scházelo jen několik centimetrů, aby se mu povedlo dostat se k míči.

Zápas skončil po základní hrací době 2:2. O bodu navíc rozhodl penaltový rozstřel. V něm bylo v dresu Slavie úspěšných všech pět střelců - Michael Hönig, Adam Petrák, Ladislav Krobot, David Beňo a Dominik Škarda. Za domácí v poslední sérii minul branku Filip Štěpánek.

Slavia U19 vyhrála ve Zlíně 3:2 po pokutových kopech, do Prahy tak dovezla 2 body. Dalším utkáním dorostenecké ligy bude 2. 9. od 11:00 na Xaverově vršovické derby s Bohemians 1905.

FC Fastav Zlín - SK Slavia Praha 2:3 (1:2) po pokutových kopech
Branky: 21. Havránek, 33. Hönig
Penalty proměnili: Michael Hönig, Adam Petrák, Ladislav Krobot, David Beňo, Dominik Škarda
Sestava: Markovič - Janoušek (61. Michovský), Drozda, Škarda, Schneider, Sintean (71. Pek), Beňo, Valenta - Havránek (76. Petrák), Krobot, Hönig

U17: Vítězství trefil Michal Kubáň

Utkání na půdě Zlína se odehrávalo v bojovném duchu, v zápase bylo k vidění spousta tvrdých soubojů. O výhře sešívaných rozhodl v prvním poločase po přihrávce Jakuba Zeronika Michal Kubáň. Ve druhém poločase pokračovala Slavia v tlaku směrem k brance soupeře, dvě zajímavé pozice měl Adam Vlasák, nejprve prudkou ranou z vápna orazítkoval tyč, podruhé ho vychytal brankář Zlína.

Sešívaní měli další příležitosti, často scházelo jen málo, aby míč skončil za zády golmana, ovšem uklidňujícího gólu se nakonec Slavia nedočkala. Domácí si v závěru vytvořili dvě standardní situace, ze kterých však vážněji nezahrozili.

Tým U17 je po čtyrech odehraných kolech s dvanácti body stoprocentní. Další utkání odehrají mladší dorostenci v sobotu 2. 9. od 13:15 na Xaverově proti Bohemians 1905.

FC Fastav Zlín - SK Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branky:
25. Kubáň
Sestava: Trefil - Bárta (67. Walter), Vlček, Vincour, Kosek - Červ, Vít (49. Eichler), Žambůrek - Kubáň (60. Kubiš), Vlasák (80. Fencl), Zeronik

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články