U19 a U17: Povedené výhry nad Plzní | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Povedené výhry nad Plzní

V dalším kole dorostenecké ligy hostily týmy U19 a U17 na Xaverově Plzeň. Starší dorostenci U19 svého soupeře porazili vysoko 5:0! První mladší dorostenci Slavie pak v důležitém zápase porazili Plzeň 1:0, ačkoliv hráli od 38. minuty v deseti.

U19

Vstup do zápasu se Slavii povedl skvěle! Už v 5. minutě pronikl na pravé straně Jiří Janoušek a svým centrem našel ve vápně Ladislava Krobota, který se hlavou nemýlil - 1:0! V další šanci se po dobré práci na levé straně Daniela Koska dostal na malém vápně ke střele Michael Azilinon, ve skluzu ale branku přestřelil.

Blízko druhé trefy byli sešívaní v 16. minutě, Matěj Valenta a Jiří Janoušek zakombinovali u pravé postranní čáry, druhý jmenovaný poslal na zadní tyč další centr, kde se k hlavičce dostal Jan Havránek, míč orazítkoval tyč. Ve 27. minutě to už bylo 2:0! Rychlý protiútok vedl Jan Havránek, poslal míč na Michaela Azilinona, který patičkou našel neobsazeného Martina Macha, který se ocitl sám pře brankářem a s přehledem zvýšil na 2:0.

V další akci se už Jiří Janoušek dočkal gólu, celou akci si sám vybojoval a také zakončil. Míč získal díky výbornému napadání, předskočil obránce, zachytil přihrávku soupeře a postupoval směrem na brankáře. Kličkou se ještě dokázal zbavit bránícího hráče a levačkou uklidil míč k přední tyči - 3:0! Hosté z Plzně se díky dobré obranné práci Slavie do žádné větší šanci nedostali. První poločas tak skončil vedením červenobílých 3:0!

Ve druhém poločase pokračovala Slavia ve skvělém výkonu. Ve 49. minutě našel Matěj Valenta volného Michaela Azilinona, jehož zakončení brankář vyrazil na roh. V 54. minutě už ale souhra těchto dvou znamenala čtvrtý gól v síti Plzně! Střelu Michaela Azilinona brankář vyrazil pouze před sebe, autor střely však nic nevzdal, protlačil se k odraženému míči a dopravil ho do branky - 4:0.

68. minuta přinesla střelu Jana Havránka ze střední vzdálenosti, povedený pokus skončil těsně vedle. V 74. minutě využil Jan Havránek svou chytrost, po faulu na polovině hřiště si všiml vyběhnutého brankáře Maříka a překvapivou střelou se pokusil přehodit gólmana hostů, míč jen těsně branku přeletěl.

Bůra dokonali sešívaní v 84. minutě. Druhou asistenci si připsal Jiří Janoušek, který vyzval ke střele Matěje Valentu, reprezentační záložník se nemýlil a stanovil konečnou podobu skóre na 5:0 pro dorostence Slavie!

Vysokou výhru nad Plzní hodnotil trenér Pavel Trávník: „Proti třetímu celku v tabulce jsme výborně vstoupili do utkání a už v páté minutě po krásném centru Janouška skóroval Krobot. Dál jsme pokračovali v aktivním pojetí, šanci měl Azilinon, Havránkova hlavička skončila na tyči. Druhý gól přišel ve 26.minutě po akci středem hřiště. Ve 34. minutě vystihl Janoušek rozehrávku soupeře a akci zakončil třetí brankou. Soupeř si vypracoval dvě šance, ale skvěle zakročil Markovič. I druhý poločas měl stejný průběh, byli jsme agresivní v presinku a vytvářeli jsme si gólové šance. Proměnili jsme dvě, Azilinonem a Valentou. Zasloužené vítězství po vynikajícím výkonu celého týmu,“ pochválil výkon svého týmu trenér Pavel Trávník.

SK Slavia Praha U19 - FC Viktoria Plzeň U19 5:0 (3:0)
Branky: 5. Krobot, 27. Mach, 34. Janoušek, 54. Azilinon, 84. Valenta
Sestava: Markovič - Schneider, Drozda, Vilotić, Kosek - Mach (71. Petrák) - Janoušek, Valenta, Azilinon, Havránek (82. Bejbl) - Krobot (80. Zinhasović)

U17

Souboj prvního s druhým přineslo 24. kolo dorostenecké ligy U17. Utkání bylo od úvodu hodně bojovné. Sešívaní si vytvořili některé příležitosti, které mohli v prvním poločase přetavit v branku. V jedné z nich centroval zleva Michal Kubáň, zakončení sešívaných ale mířilo nad. 

V další šanci napřáhl zpoza vápna opět Michal Kubáň, jeho nebezpečnou střelu obrana stihla zblokovat. Další povedenou střelu vyslal Jan Žambůrek, brankář byl ale připraven.

V závěru poločasu se do samostatného úniku dostal útočník Plzně, jeho postup zastavil faulem Alexandr Bárta, za svůj zákrok byl vyloučen a sešívaní tak hráli v deseti.

V druhém poločase ale Slavia U17 předváděla dobrou hru a měla lehce více ze hry. Rozhodnutí přišlo v 58. minutě. Rohový kop rozehrál David Eichler, svým centrem našel hlavu Jana Schneidera, jehož hlavičku ještě brankář vyrazil. K odraženému míči se dostal ale Tomáš Vincour, jeho první zakončení obrana ještě zblokovala, na podruhé už ale dopravil míč do branky!

Plzeň si vytvořila v závěru mírný tlak, naopak do dobré šance se dostal Adam Toula, povedenou střelou donutil brankáře Plzně k zásahu.

Sešívaní už vedení 1:0 udrželi a vybojovali důležitou výhru!

SK Slavia Praha U17 - FC Viktoria Plzeň U17 1:0 (2:0)
Branky:
58. Vincour
Červená karta: 38. Bárta (SLA)
Sestava: Trefil - Hošek, Vincour, Bárta, Schneider - Kubáň, Žambůrek, Vít, Eichler, Stárek (41. Walter) - Toula (70. Kubiš)

Další kolo dorostenecké ligy čeká na Slavii v sobotu 14. 4. od 11:00 a 13:15 v Českých Budějovicích.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články