U19 čeká mezinárodní turnaj v Evropě | SK Slavia Praha
Více

U19 čeká mezinárodní turnaj v Evropě

Nejstarší dorostenecká kategorie (U19) se představí na mezinárodním turnaji Al Abtal hraném v Polsku a Španělsku. Turnaje se zúčastní top týmy Evropy i výběry ze Saudské Arábie.

Kategorie U19 se už ve středu představí prvním zápasem na mezinárodním turnaji Al Abtal. Turnaj je pořádaný pod záštitou Ministerstva sportu Saudské Arábie a Saudského fondu pro rozvoj fotbalových talentů a zúčastní se ho celkem čtrnáct týmů.

Turnaj se hraje ve čtyřech skupinách, dvou zemích a třech městech. Slávisté odehrají svá utkání v Polsku ve Varšavě a ve Španělsku v Salou. Skupiny jsou rozděleny podle oblastí: Východoevropská, Západoevropská a Středomořská.

Východoevropská skupina: Legie Warszawa (Polsko), FC Midtjylland (Dánsko), Shaktar Donetsk (Ukrajina), SK Slavia Praha, Green Falcons (Arábie), White Falcons (Arábie)
Západoevropská skupina: Atletico Madrid (Španělsko), Liverpool FC (Anglie), Real Madrid CF (Španělsko), Sporting Portugal (Portugal), Green Falcons (Arábie), White Falcons (Arábie)
Středomořská skupina: Dinamo Zagreb (Chorvatsko), Olympique Marseille (Francie), Real Sociadad (Španělsko), Valencia CF (Španělsko), Green Falcons (Arábie), White Falcons (Arábie)

Turnaj je určený pro hráče narozené v roce 2003 a mladší, z toho důvodu může být slávistický tým složený i z hráčů B-týmu. Sešívaní proto pro tento turnaj budou skládat tým z více kategorií.

První utkání čeká na sešívané už tuto středu od 10:00 ve Varšavě proti arabskému White Future Falcons.

Realizační tým v čele s trenérem Markem Jarolímem pro první utkání ve Varšavě nominoval:

Brankáři: Tomáš Kolodziej, Adam Dvořák
Obránci: Pavel Behenský, David Beránek, Martin Fatrdle, Sebastian Novák
Záložníci: Štěpán Beran, Filip Šimeček, Jan Trédl, Jakub Vorel, Adam Zapletal
Útočníci: Erik Biegon, Filip Horský, Oskar Jelínek, Daniel Toula

„Jsme rádi, že se naši hráči budou moci konfrontovat na takto velkém turnaji proti silným mezinárodním soupeřům. Turnaj je skvěle organizovaný a těšíme se na jeho průběh,“ říká manažer akademie Petr Hurych.

Rozpis utkání:

10.11. White Future Falcons - SK Slavia Praha 10:00 Varšava
15.12. SK Slavia Praha - FC Midtjylland 10:00 Salou
19.1. Shaktar Donetsk - SK Slavia Praha 10:00 Salou
16.2. Green Future Falcons - SK Slavia Praha 10:00 bude určeno
6.4. Legia Warsaw - SK Slavia Praha 10:00 Varšava

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články