U19 mistrem Česka! | SK Slavia Praha
Více

U19 mistrem Česka!

Nejstarší dorostenci si v zápase s Mladou Boleslaví zajistili mistrovský titul!

Důležitý krok k mistrovskému titulu udělali dorostenci v nedávném derby, kdy Spartu porazili vysoko 7:0! V dalším zápase pak sice prohráli sešívaní na půdě Slovácka, vše ale napravili v Plzni, kde otočili skóre zápasu a zvítězili 2:1.

Definitivní tečku na titul pak udělali v pátek. Výkop utkání s Mladou Boleslaví byl na programu v 14:45, od 12:30 se pak hrál na Strahově duel Sparta - Olomouc. Hosté z Hané zvítězili 3:1 a dorostenci Slavie tak věděli, že pokud Mladou Boleslav porazí, budou slavit titul.

Sešívaní šli proti Mladé Boleslavi do vedení po pěkné akci dua Daniel Kosek - Jakub Zeronik, kdy si následnou přihrávku před bránu srazila obrana do vlastní sítě. Povedenou střeleckou formu z posledních dnů pak potvrdil Nedžad Zinhasovič, který ranou pod břevno zvýšil na 2:0! Definitivní tečku na titul pak dal v závěru Vojtěch Šilhan!

Tým U19 si kromě titulu zajistil v dalším ročníku účast v mládežnické Lize mistrů. Všichni ale věříme, že si postup do Ligy mistrů zajistí také A-tým a dorostenci se tak představí v atraktivnější skupinové části mládežnické evropské soutěže.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články