U19 přehrála Budějovice. Dařilo se i dalším dorostencům | SK Slavia Praha
Více

U19 přehrála Budějovice. Dařilo se i dalším dorostencům

Prvomájovou neděli ozdobili svými výkony mladí slávisté. Ti vybojovali v Českých Budějovicích všechny body. Přípravkové kategorie a žáci předváděli skvělé výkony v Edenu a Horních Měcholupech. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 30.dubna

U19

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:3)
Sestava: Slavata – Fatrdle, Hunal (83. Kolář), Konečný, Beránek – Novák, Žitný, Planka (46. Orji)– A.Pudil (75. Kričfaluši), Trédl (75. Vajgl), Toula (79. Körbler)
Góly: 23. Trédl, 28. A. Pudil, 35. Konečný, 90. Žitný

Nejstarší dorostenecká kategorie zažila v Budějovicích povedený první poločas. V 25. minutě poslal hosty do vedení kapitán Jan Trédl. O 180 vteřin později se z dalšího zásahu do sítě Jihočechů radoval Adam Pudil. Na poločasové skóre upravil ve 35. minutě ještě Mikuláš Konečný. Druhé dějství bylo na góly podstatně chudší. O jediný zásah se postaral až v 90. minutě Matěj Žitný a Slavia si tak odváží čisté konto brankáře Filipa Slavaty a tři body do tabulky. Příštím soupeřem devatenáctky bude 7. května Olomouc.

U17

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:1)
Sestava: Tomas – Piták (62. Parpel), Pančev, Kolář (82. Hejduk), Fiker – Dufek (70. Urban), Lopatář, Jelínek (70. Wesolowsky) – Kopecký, Hájek, Bouchner
Góly: 6. Jelínek, 62. Hájek, 72. Kopecký

Do utkání vstoupila dobře také sedmnáctka. Už v 6. minutě poslal Slavii do vedení Tomáš Jelínek. Na poločasovou přestávku odcházeli hosté ve výhodě. Tu se budějovickým podařilo smazat hned z kraje druhého dějství. Ale jako další se opět radovali sešívaní, konkrétně David Hájek. A o deset minut později v 72. minutě vystřelil dvougólový náskok Ondřej Kopecký. Ten už si slávisté utéct nenechali a připsali si plný počet bodů do tabulky, které vévodí. Dorostenci si užijí jen krátký odpočinek, protože v úterý 3. května je čeká Baník Ostrava.

U12

SK Slavia Praha vs. Neratovice U13 5:3
Sestava: Fukna, Anishchenko – Fingerhútt, Havlena, Hofman, Košťál, Novotný, Šafr, Štěpánek, Vacek, Všetečka, Bureš, Kabelka, Košťál, Lahoda, Martínek, Teplý, Červný, Zich
Góly: Zich, Černý, Lahoda, Štěpánek, Novotný

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: I přesto, že jsme hráli, jak jsme chtěli, jen 20 minut, podařilo se nám zápas vyhrát. Nedařilo se nám využívat natrénované věci a neefektivně jsme kombinovali ve středu hřiště. Naše technická a individuální kvalita hry byla špatná, ale po emotivním okamžiku po druhé přestávce jsme dokázali zápas otočit slepenými góly. Doufám, že během příštích měsíců se nám podaří dobře pracovat a zlepšit naši hru.

U11

SK Slavia Praha vs. Neratovice U12 16:4
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Stříhavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: 3x Lysyi, 3x Rusyn, 2x Dvořák, 2x Javůrek, 2x Šíma, Blažek, Vavrla, Rakár, Vlasák

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Z naší strany celkem povedený výkon, ale soupeř nás ke vší úctě moc neprověřil. Výborně se prezentoval Šíma a Rusyn, který odehrál své první mistrovské utkání za Slavii. Jsme rádi, že se prezentujeme kvalitní výstavbou od gólmana založené na individuálních schopnostech hráčů a propisování témat koncepce do hry. Jsme také rádi za nového hráče z Ukrajiny, Michaylo Rusyna, který vstřelil první góly v sešívaném dresu.

Neděle 1. května

B-tým

Sokol Hostouň vs. SK Slavia Praha 1:0 (0:0)
Sestava: Sirotník – Bárta, Behenský, Švec, Labík – Nikl – Beran (80. Kopáček), Mohammed (58. Šubert), Samek (58. Biegon) – Šmiga, Moses (58. Ezekiel)

Gólově chudý zápas se odehrál na stadionu Vojtěcha Zeithamla. V prvním poločase se nepovedlo proměnit své šance ani jednomu z týmů. Nakonec o bodovém rozdělení rozhodl jediný gól, a to z penalty. Tu proměnili domácí hráči v 51. minutě. Sešívaní prostřídali a hnali se alespoň za vyrovnáním, ale veškerá jejich snaha bohužel ztroskotala, a tak utkání skončilo nejmenším možným rozdílem. Zaváhání mohou slávisté odčinit v neděli 8. května doma proti Motorletu.

U18

SK Slavia Praha vs. Bohemians 1905 U19 1:2 (1:2)
Sestava: Kolodziej – Zima, Mervard, Hejduk (46. Wesolowsky), Atsuta – Körbler, Voriazidis, Šimeček – Parpel (75. Jan Jinoch), Orji (62. Kazeem), Vajgl (62. Urban)
Góly: 31. Šimeček

Na Xaverově se odehrála vršovická derby dorosteneckých kategorií. Osmnáctka inkasovala po patnácti minutách a musela dotahovat. To se jí také povedlo zásluhou Filipa Šimečka v 31. minutě. Ale hosté se dostali opět do vedení po další desetiminutovce a do šaten odcházeli spokojenější. Ve druhé poločase jsme se, i přes velkou snahu především domácích hráčů, gólu nedočkali, a tak Slavia podlehla Bohemians těsně 1:2. Šanci na nápravu budou mít mládežníci hned ve středu 4. května na hřišti Táborska.

U16

SK Slavia Praha vs. Bohemians 1905 U17 4:0 (2:0)
Sestava: Jovanovski – Herák (73. Podroužek), Křístek, Hanzelka, Boledovič – Hefner (79. Holub), Zamazal, Pech (60. Mikulanda)– Jan Jinoch (60. Schwan), Steklý (73. Teterya), Zelingr
Góly: 16. Steklý, 37. Herák, 67. Hefner, 85. Schwan

Následující zápas už byl pro domácí fanoušky mnohem veselejší. Šestnáctku poslal do vedení v 16. minutě Miroslav Steklý. Vedení navýšil krátce před poločasem František Herák. Po pauze se na gól čekalo do 67. minuty, kdy třetí gól Slavie zapsal Jindřich Hefner. Výhru 4:0 a jasnou záležitost z utkání ještě potvrdil Dominik Schwan a sešívaní mohli slavit. Díky tomuto vítězství se dostali v tabulce na druhé místo právě před Bohemians. O další tři body budou dorostenci bojovat ve středu 4. května proti Táborsku.

U10

SK Slavia Praha vs. Dukla Praha U11

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Po dlouhé době jsme odehráli zápas ve formátu 5+1. Kluci si na menší hřiště zvykli velmi rychle a začátek zápasu byl v naší režii. Postupem času se zápas vyrovnával. V některých fázích zápasu jsme pracovali příliš pomalu s míčem, a proto nás soupeř dostával snadno pod tlak. Celkově však panuje s výkonem spokojenost.

U9

SK Slavia Praha vs. Dukla Praha U10

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Zápas jsme týmovými i individuálními dovednostmi zcela ovládli a jsme rádi, že kluci vstřelili hodně gólů. Bohužel soupeř nás svou kvalitou příliš neprověřil.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články