U19 v sobotu vstoupí do dorostenecké ligy | SK Slavia Praha
Více

U19 v sobotu vstoupí do dorostenecké ligy

O víkendu kromě ČFL startuje také dorostenecká liga U19 a U17.

Už v sobotu od 10:00 na hřišti Meteoru Praha vstoupí Slavia U19 do nového soutěžního ročníku celostátní dorostenecké soutěže.

Příprava na novou sezonu byla nezvykle krátká: „Největší změna oproti jiným sezonám byla v tom, že příprava byla mnohem kratší, jelikož soutěže začínají dříve. Nebylo tak moc prostoru sehrát tolik přípravných zápasů. Na druhou stranu jsme ale odehráli několik přípravných duelů ještě v červnu. Co bylo naplánováno, to se splnilo, přípravu neovlivnila žádná nepříjemnost. Kromě přípravy v domácím prostředí jsme byli týden na soustředění v Písku," popsal trenér Milan Titěra průběh přípravy.

Celostátní soutěž U19 nebyla vzhledem k nepříjemné situaci ohledně epidemii už dvakrát dohrána. Po náročné přípravě se už všichni těší na mistrovská utkání: „Hráči na začátek mistrovských zápasů čekali a hodně se na to těší. Bude asi chvíli trvat, než si zvyknou, že se už hraje o body. V celostátní soutěži U19 budeme mít v kádru hodně mladších hráčů , kteří toho ve starším dorostu, někteří tedy i v mladším, nemají odehráno tolik. Bude to trochu otazník, jak to budou v tomto složení zvládat. Věříme, že budeme konkurenceschopní. Zápasy kluky vybičují ještě více k výkonům, které bychom si představovali," dodal trenér.

Jako tradičně už slávistický dorost budou tvořit hlavně hráči z mladších ročníků: „Máme v U19 jen tři hráče ročníku 2003, který je ten poslední v dorosteneckém věku. Většina týmu jsou hráči ročníku 2004, což je věkově kategorie U18. Čtyři hráče máme ročníku 2005, kteří tedy ještě spadají do U17. U19 už se blíží kategorii dospělých. Kluci mají možnost naskakovat do B-týmu, kde máme sedm hráčů, kteří ještě mohou věkově hrát za U19. Další jsou už ve druhé lize nebo v Áčku. Kluci, kteří mají výkonnost, se už posunuli výše, aby se dříve adaptovali na dospělý fotbal,“ okomentoval trenér Milan Titěra složení týmu.

A jaké jsou cíle do nové sezony? „Chceme, aby se kluci co nejvýše posouvali směrem k dospělému fotbalu. Pokud nastane nějaká možnost jít do béčka nebo absolvovat tréninky s A-týmem, tak aby byli připraveni a obstáli tam. Cílem je propojit dobrou hru s výsledky a držet se na čelních pozicích tabulky, aby byli kluci směřování k tomu, že se ve Slavii vždy hraje o ty nejvyšší příčky. Na druhou stranu budou v soutěži celky, které budou mít starší a zkušenější hráče," uzavřel trenér Milan Titěra.

Výsledky přípravy:

SK Slavia Praha U19 - FK Dukla Praha U19 0:0
SK Slavia Praha U19 - Sokol Hostouň 0:1
SK Dynamo České Budějovice B - SK Slavia Praha U19 1:1 (Trédl)
Písek A - SK Slavia Praha U19 3:1 (Hrubý)
Katovice - SK Slavia Praha U19 5:0

Rozpis utkání na sezonu 2021/2022 kategorie U19.

Aktuální podmínky pro účast diváků na utkání soutěží ČFL a nižších:

a) osoba absolvovala nejdéle před 7 dny RT-PCR vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

b) osoba absolvovala nejdéle před 72 hodinami POC test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 s negativním výsledkem, nebo

c) osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží jej národním certifikátem o provedeném očkování, nebo

d) osoba prodělala laboratorně potvrzené onemocnění covid-19, uplynula u ní doba izolace podle platného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví a od prvního pozitivního POC antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2 nebo RT-PCR testu na přítomnost viru SARS-CoV-2 neuplynulo více než 180 dní, nebo

e) osoba na místě podstoupí preventivní antigenní test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem,

f) osoba ve škole nebo školském zařízení absolvovala podle jiného mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví nejdéle před 72 hodinami test na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS-CoV-2, který je určen pro sebetestování nebo povolený Ministerstvem zdravotnictví k použití laickou osobou, s negativním výsledkem, tato skutečnost se dokládá čestným prohlášením, resp. čestným prohlášením zákonného zástupce osoby nebo potvrzením školy. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články