UEL: K postupu chybí jediný bod | SK Slavia Praha
Více

UEL: K postupu chybí jediný bod

Sešívaní mají za sebou 4 zápasy ve skupině Evropské ligy. Co bude stačit slávistům k postupu do jarních bojů?

Po venkovním vítězství nad Nice drží sešívaní díky lepšímu vzájemnému zápasu s Leverkusenem první místo ve skupině C s devíti body. Výhrou ve Francii se slávisté výrazně přiblížili k postupu do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy. K postupu bude sešívaným stačit jediný bod z posledních dvou zápasů. 

Už ve čtvrtek může Slavia stvrdit postup na domácí půdě, kde hostí izraelskou Beerševu. První vzájemný zápas sešívaným nevyšel, z Izraele odletěli bez bodů po porážce 1:3 a budou tak mít soupeři co vracet.

„Nejdůležitější teď bude nemyslet na to, že hrajeme o postup. S Beerševou se budeme muset soustředit jen na to konkrétní utkání. Musíme odčinit porážku, kterou jsme u nich utrpěli, vrátit jim to a vyhrát,“ věří před klíčovým utkáním skupiny trenér Jindřich Trpišovský.

Pokud by slávisté s Beerševou doma bodovali, zajistí si kolo před koncem skupiny postup a na poslední kolo v Leverkusenu se pojedou s jistotou postupu porvat o první místo ve skupině. V případě výhry nad Hapoelem by červenobílým stačila k prvnímu místu ve skupině remíza s Leverkusenem, kdyby s Beerševou remizovali, museli by pro postup z prvního místa v Německu vyhrát.

Naději na postup má stále ještě Beerševa i Nice, oba týmy by ale musely zvítězit v obou zbývajících zápasech. Nice by muselo pro udržení naděje na postup ve čtvrtek porazit Leverkusen o čtyři a více gólů a následně si v posledním kole proti Beerševě vylepšit skóre tak, aby bylo lepší než skóre Leverkusenu. Slavii už Nice díky vzájemným zápasům v tabulce přeskočit nemůže. Beerševa pro postup musí ve čtvrtek porazit sešívané a v posledním kole porazit i Nice, čímž by mohli přeskočit červenobílé díky lepším vzájemným zápasům. Tento scénář snad už ve čtvrtek znemožní svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského a v zápase s Hapoelem potvrdí dobré výkony v Evropě a zajistí si postup. 

Utkání začíná ve čtvrtek ve 21:00, přímý přenos přinese ČT Sport.

Tabulka skupiny C Evropské ligy

Zápasy V - R - P Skóre Body
Slavia 4 3 - 0 - 1 8:6 9
Bayer Leverkusen 4 3 - 0- 1 14:6 9
OGC Nice 4 1 - 0 - 3 6:12 3
Hapoel Beerševa 4 1 - 0 - 3 6:10 3

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články