Udrželi jsme nulu, což bylo klíčové | SK Slavia Praha
Více

Udrželi jsme nulu, což bylo klíčové

Simon Deli v odvetě proti Rangers plnohodnotně nahradil vykartovaného Davida Zimu. „Nejdůležitější bylo pomoct týmu a zvládnout to," říká stoper sešívaných.

Jaké jsou vaše pocity po zápase?
„Můj první pocit je, že chci poděkovat bohu. Hráli jsme velmi dobře, ale nebylo to tak jednoduché, jak si lidi myslí, byl to těžký a kvalitní soupeř. První gól nám dodal motivaci a na konci jsme hráli v jedenácti proti devíti, takže bylo jednodušší držet míč a dát druhý gól, to bylo perfektní.“

Jak se vám spolupracovalo s Ondřejem Kúdelou?
„S Kudym jsem odehrál spoustu let, takže spolu dobře komunikujeme a dobře se nám spolu hraje. Ale to i s ostatními hráči, jako se Zimou a Tarasem. Nejdůležitější bylo pomoct týmu a zvládnout to. Výkon byl dobrý, ale hlavně jsme chtěli pomoct týmu.“

Kdo byl nejlepší hráč Rangers?
„Pro mě jsou to všechno skvělí hráči. Je tam Morelos, což je úžasný útočník, hraje chytře, ví, kdy si má říct o míč. Byli jsme ale více soustředění, nakonec jsme nedostali žádný gól a dva jsme dali, což je za mě ok.“

Rangers hráli hodně agresivně, dostali dvě červené karty. Jak jste viděl tuhle část zápasu?
„Prohrávali 2:0, dostali dvě červené karty. Bylo to plné emocí. Byl tam i nějaký konflikt, ale nejdůležitější je pro nás postup."

V čem byla Slavia lepší než Rangers?
„Myslím, že jsme byli lepší v zakončení. Proměnili jsme hned první šanci. Potom jsme se soustředili na práci v obraně a přidali jsme i další gól. Pro mě jsme byli lepší vepředu a udrželi jsme nulu, což bylo klíčové."

Koho byste si přál ve čtvrtfinále?
„Nikoho konkrétního, ale chci postoupit do dalšího kola. Nejdůležitější je, že dostaneme dobrého soupeře, kterého budeme moct porazit."

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články