Úspěšná zimní příprava za námi | SK Slavia Praha
Více

Úspěšná zimní příprava za námi

Sobotním zápasem proti Teplicím ukončí Slavia více než měsíc a půl dlouhé čekání fanoušků na soutěžní zápas. Tým se v rámci přípravy střetl se zajímavými soupeři a přivítal několik nových posil.

Dvě soustředění, nespočet naběhaných kilometrů, pět přípravných zápasů a několik nových tváří – i tak by se dala ve zkratce shrnout slávistická zimní přestávka. Hned na úvod přípravy odletěli sešívaní do španělské Marbelly na desetidenní kemp, který zasvětili budování kondice na náročné jarní duely.

Aby slávisté usnadnili fanouškům čekání na jaro, odehráli před přesunem na herní soustředění na jižní pobřeží Portugalska jeden zápas na Strahově proti Ústí nad Labem. Na zmíněném soustředění pak Slavia odehrála čtyři utkání, ve kterých prověřila i pravidelné účastníky evropských pohárů.

Přípravné zápasy

SK Slavia Praha – Ústí nad Labem 8:0 (4. Zmrhal, 49. a 70. Škoda, 51. Traoré, 64. Van Buren, 65. Olayinka, 83. Dvořák (vlastní), 89. Ševčík)

Beijing Sinobo Guoan – SK Slavia Praha 0:4 (16. Olayinka, 29. a 45. Škoda, 48. Mešanovič)

Red Bull Salzburg – SK Slavia Praha 0:1 (65. Daka)

Brentford FC B – SK Slavia Praha 0:4 (19. van Buren, 42. Stoch, 48. Masopust, 81. Král)

Rosenborg BK – SK Slavia Praha 0:2 (3. Stoch, 49. Olayinka)

Změny v kádru

Do zimní přípravy se už s týmem zapojily i zimní posily. Kromě Petra Ševčíka a Lukáše Masopusta, jejichž transfery byly dokončeny ještě před Vánoci, tým posílil Alex Král, který se do Slavie vrací po dvouletém angažmá v Teplicích, kde se vypracoval v jednu z klíčových opor severočeského celku.

Brankářský tým doplnil zkušený slovenský gólman Martin Kuciak, který hájil branku prvoligové Podbrezové. Opačným směrem putoval na hostování Martin Vantruba a sbírat zkušenosti odchází také mladíci Matěj Valenta, Jan Kuchta a Petar Musa. Hostovat bude i nadále v Příbrami Ruslan Mingazov a za větším herním vytížením odešel taktéž Lukáš Pokorný, který bude na jaře nastupovat v dresu Bohemians.

Právě s vršovickým sousedem se Slavia dohodla na příchodu bahrajnského útočníka Yusufa, který ovšem zůstane do konce sezony v Ďolíčku na hostování. V trvalý přestup se naopak přeměnilo hostování Ibrahima Traorého, který se tak stal kmenovým hráčem Slavie.

Příchody
Petr Ševčík (Liberec)
Lukáš Masopust (Jablonec)
Alex Král (Teplice)
Martin Kuciak (Podbrezová)
Ibrahim Traoré (Zlín)
Yusuf (Bohemians)

Odchody
Lukáš Pokorný (Bohemians – hostování)
Ruslan Mingazov (Příbram – hostování)
Martin Vantruba (Podbrezová – hostování)
Petar Musa (Liberec – hostování)
Matěj Valenta (Ústí nad Labem – hostování)
Jan Kuchta (Teplice – hostování)
Yusuf (Bohemians – hostování)

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články