Už se moc těším na fanoušky | SK Slavia Praha
Více

Už se moc těším na fanoušky

Taras Kačaraba v prvním rozhovoru po příchodu z Liberce promluvil o fanoušcích Slavie, svých cílech a prozradil také, jakým typem fotbalisty je.

Jaké jsou vaše první dojmy po podpisu smlouvy?
„Jsem moc šťastný, že jsem tady. Všechno probíhalo hladce, udělám maximum, abych se probojoval do základní sestavy."

Slavii čeká v jarní části útok na třetí mistrovský titul v řadě. To je velká výzva, že?
„Je to hezké, Slavia je nejlepším klubem v Česku, ambice jsou velké. Mým cílem je pomoci týmu a svými výkony chci také potěšit fanoušky."

Zkuste se jim představit, jaký typ hráče jste?
„Jsem střední obránce. Mezi moje silné stránky patří rychlost a výška, myslím, že jsem dobrý hlavičkář. A dalším dovednostem se doufám naučím tady."

V dobách před pandemií koronaviru byl Eden známý bouřlivou kulisou, jak se vám tady jako soupeři hrálo?
„Vždycky to pro Liberec byly těžké zápasy, fanoušci podporovali Slavii po celé utkání. To jim dávalo sílu, byla tu výborná atmosféra. Už se na ně moc těším. Doufám, že už brzy se zase dostanou na stadion."

S trenérem Trpišovským už jste hovořil?
„Dvakrát nebo třikrát jsme spolu mluvili, probrali jsme různé herní věci. Je vidět, že se mnou počítá, chce mě tady. Toho si velmi vážím."

Pomůže vám v aklimatizaci, že některé spoluhráče znáte už ze společného angažmá v Liberci?
„Ano, některé kluky jsem potkával na hřišti jako soupeře, jiné znám právě z Liberce. Myslím, že v kabině nebude žádný problém."

Slavii čeká na jaře vyřazovací část Evropské ligy, je to velké lákadlo?
„Na Leicester City se moc těším! Ale nejdřív se potřebuju ukázat trenérům a dostat se do základní sestavy. To je můj prvotní úkol."

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články