V neděli další ligové kolo na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli další ligové kolo na Slovácku

Po reprezentační přestávce čeká na sešívané další duel ve FORTUNA:LIZE, Slavia nastoupí v Uherském Hradišti proti Slovácku. Výkop utkání na hřišti Slovácku je v neděli 16. 9. v 18:00.

Co od zápasu čeká trenér Jindřich Trpišovský? „Očekávám, že to bude zápas, o kterém hodně napoví první gól. Po reprezentační přestávce jsou na tom týmy rozdílně. Bylo nás hodně pryč, zůstalo nás tu sedm. Po pauze je to vždy jiná soutěž, je třeba se dostat do tempa. Chceme navázat na výkony před pauzou, ať už výsledkově, tak herně. Chceme navázat na dobrou defenzívu a nezlobili bychom se, kdyby nám zůstala dobrá produktivita z posledních zápasů,“ řekl před zápasem trenér.

Řada hráčů se vrátila z reprezentačních srazů, jedním z nich je také Jaromír Zmrhal: „Těšíme se, byla kratší pauza, jsem rád, že jsem zpátky tady doma. Musíme se do toho zpátky dostat a snažit se předvést výkon jako naposledy doma s Plzní a získat tři body,“ burcuje celý tým Jaromír Zmrhal.

Jaký je stav kádru po reprezentačních povinnostech? „Někteří hráči jsou na tom lépe, někteří hůře. Někteří odehráli celé dva zápasy, další méně. Ondra Kolář třeba nechytal. Každý na tom je jinak, k tomu ještě přelet z Ruska. Je to vždycky složité hráče přehodit. Moc se netrénuje, hráči jsou navíc na hotelu. Je výhoda, že na to máme více dní než tehdy před Zlínem, kdy na to byly dva dny. Věřím, že se nám to podaří dát do kupy. Po návratu netrénovali první den dva, uvidíme dále,“ řekl k zdravotnímu stavu hráčů Jindřich Trpišovský.

Sešívaní mají skvělou bilanci na půdě soupeře: „K zápasu musíme přistoupit stejně jako k těm přecházejícím. Zdobilo nás to, že jsme pracovali dobře dozadu. Nedostali jsme gól. Domácí tým hraje trochu více dopředu, než když přijede sem. Máme více prostoru na útočení a je to více otevřené. Všechny úspěšné venkovní zápasy byly tím, že jsme hráli dobře dozadu do defenzivy. Z toho pak vycházela ofenzivní část. Z našeho stylu hry a při naší kvalitě je pravděpodobné, že nějaký gól vždy dáme. Proto je důležité neinkasovat,“ řekl trenér.

PODÍVEJTE SE NA TRADIČNÍ PREVIEW SLAVIA TV: 

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články