V neděli na další ligový zápas do Jihlavy | SK Slavia Praha
Více

V neděli na další ligový zápas do Jihlavy

EDEN/STRAHOV - V neděli 1. září čeká Slavii v rámci 7. kola Gambrinus ligy FC Vysočina Jihlava. Začátek zápasu je v 17 hodin.
Jihlava v minulé sezoně hrozila slávistické obraně. „Ve dvou předešlých utkáních s Jihlavou jsme jednou prohráli a za trenéra Rady remizovali 3:3. Ve dvou zápasech jsme dostali šest gólů. To bychom samozřejmě chtěli změnit. Musíme hrát tak, abychom Jihlavě neumožnili brejkové situace. Z toho v poslední době těží, proto chceme dobře a zodpovědně bránit,“ hledí k nedělnímu utkání trenér Slavie Michal Petrouš.

Na jaře prohrála Slavia v Jihlavě v posledním ligovém utkání 1:3. Co budou chtít sešívaní oproti jarnímu utkání zlepšit? „Soupeř hrozil zejména z jeho pravé strany. Masopust nebyl dobře bráněný naší levou stranou. Pokud bude hrát, tak se na něj zaměříme. Hru jim dělá Václav Koloušek, který má navíc výborné standardní situace. Tito dva hráči nás nejvíc zlobili,“ zavzpomínal Michal Petrouš.

„Věřím, že navážeme na dvě poslední vítězná utkání, a že to v Jihlavě zvládneme,“ dodal slávistický trenér. V utkání s Chomutovem museli nuceně střídat Martin Dostál a Petr Kolařík. Jaký je jejich stav? „Martin má pět stehů na hlavě, ránu měl docela hlubokou. Uvidíme, co to do neděle udělá. Petr Kolařík dostal loktem do obličeje, ale je v pořádku,“ prozradil relativně dobré zprávy kouč Slavie.

V tréninku už je dvojice Tomáš Mičola a Martin Juhar. „Tomáš už s námi trénoval naplno, uvidíme. Stejné je to u Martina Juhara. Až na Viktora Šimečka, který má odraženou patu, a Josefa Bazala jsou všichni zdraví,“ objasnil kouč Slavie situaci. Postaví tedy v neděli do obrany Martina Dobrotku?

„Martina jsme v Chomutově nechali odpočinout. On by utkání asi zvládl, ale nechtěli jsme po těch jeho zdravotních peripetiích riskovat. Také proto, aby mohl být na Jihlavu dobře připravený,“ zakončil Michal Petrouš.

Záložník Vojtěch Štěpán očekává, že v Jihlavě Slavii nečeká nic lehkého. „Jihlava hraje doma docela dobře. Pro nás je to poslední těžký zápas pod hrozbou pokuty. Navíc i bodově by bylo skvělé, kdyby se nám povedlo dotáhnout na předek tabulky. Je to pro nás hrozně důležitý zápas,“ říká slávistický záložník.

Jaké stopy zanechaly podle něj dvě výhry na náladě v kabině? „Zlepšila se. Chomutov je sice ze třetí ligy, ale každá výhra je důležitá. Myslím si, že se zvedáme. Bylo by skvělé to potvrdit v Jihlavě,“ věří Vojtěch Štěpán. Jakou hru očekává od nedělního soupeře Slavie?

„Jihlava je nepříjemná a kompaktní. Trenér Komňacký má hru dobře organizovanou společně s dobrou obranou,“ komentuje Jihlavu Štěpán, který se v Jablonci potkal s trenérem Komňackým. „Chvilku jsem ho tam jako mladý hráč zažil. Byl jsem tam tehdy na hostování z Olomouce. Vím právě, že je pedant na kompaktnost týmu,“ zakončil před nedělním ligovým zápasem osmadvacetiletý záložník.

Utkání v Jihlavě bude řídit rozhodčí Jiří Jech. Asistovat mu budou Patrik Filípek a Jan Paták. 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články